Gerucht: Vraag naar iPhone 5C veel lager dan verwacht

De vraag naar de iPhone 5C zou veel lager zijn dan verwacht en om die reden zou Apple de productie van de plastic iPhone gehalveerd hebben. Eerdere berichten wezen er ook al op dat de iPhone 5C niet zo populair is als verwacht.

Apple verlaagt iPhone 5C-productie

iPhone 5CVoorheen zouden er 300.000 iPhone 5C’s geproduceerd worden maar dat aantal zou nu verlaagd zijn naar 150.000. Het gerucht is afkomstig van CTechCN, dat het eerder bij het rechte eind had wat betreft iPhone-geruchten. De reden dat de productie verlaagd wordt is dat de iPhone 5C simpelweg minder snel verkoopt dan Apple verwacht had. Apple wil echter niks loslaten over verkoopcijfers dus het blijft gokken wat de exacte verkoopcijfers van de iPhone 5C zijn. Eerdere berichten wezen erop dat per drie iPhone 5S’en er één iPhone 5C verkocht wordt. Apple had mogelijk gehoopt dat die verhouding wat kleiner zou zijn.

Heeft Apple een behoorlijke inschattingsfout gemaakt met de iPhone 5C?

Koop je voor 599 euro een plastic iPhone 5C of koop je voor 100 euro extra de aluminium iPhone 5S (welke ook nog eens betere specificaties heeft én nieuwe functies)? Dat is de vraag die Apple stelt aan diens gebruikers. Veel experts en gebruikers zijn het er ook over eens dat de prijs van de iPhone 5C simpelweg te hoog is voor wat je ervoor krijgt. Wanneer het toestel maximaal 400 euro had gekost was hij waarschijnlijk véél populairder geweest. Nu is de kloof tussen de 5C en 5S simpelweg te klein en dat merkt Apple.


Tags: , , , , ,