Nokia: ‘We zijn niet bezig met een herintrede in de telefoonmarkt’

Eind oktober verscheen een interview online waarin Nokia CFO Timo Ihamuotila min of meer aan leek te geven dat Nokia plannen heeft in 2016 de smartphonemarkt te betreden. Nokia CEO Rajeev Suri zegt nu dat er geen plannen zijn.

Nokia Connecting PeopleTijdens een bijeenkomst voor investeerders heeft Nokia CEO Rajeev Suri aangegeven dat Nokia niet bezig is met een herintrede in de telefoonmarkt. “We zijn niet bezig met een herintrede in de telefoonmarkt. Merklicentie is de sleutel“, aldus Suri. Dat staat haaks op diverse geruchten die regelmatig de kop op steken en het staat ook haaks op wat Timo Ihamuotila eerder aan leek te geven. Die zei toen: “We hebben herkend dat het Nokia-merk het meest waardevol is qua herkenbaarheid in het gebied van mobiele telefoons en mobiele apparaten. En daar kunnen we nog ons op dit moment nog niet begeven.” Daarmee leek hij aan te geven dat er wel plannen zijn voor de telefoonmarkt maar dat er nu nog niet echt iets mee gedaan wordt omdat het niet mag vanwege de deal met Microsoft. Die deal loopt begin 2016 af.

Wat Rajeev Suri heeft gezegd is overigens wel opvallend en dan vooral de tweede zin. Met ‘merklicentie’ lijkt hij aan te geven dat er een licentie genomen kan worden op Nokia. Hoe dat er uit moet zien is echter niet helemaal duidelijk en het is een vrij raar idee om je merknaam uit te lenen.

Met Nokia gaat het momenteel overigens weer een stuk beter. Sinds de verkoop van de telefoondivisie maakt het bedrijf weer winst en momenteel ligt de focus op de ontwikkeling van draagbare apparaten, de ontwikkeling van de kaartendienst HERE en er is nog een divisie die zich bezighoudt met netwerkdiensten en netwerkapparatuur.

Bron: Twitter


Tags: , , , , ,