LG laat enorm dunne bezels zien

LG heeft een 5,3 inch-scherm laten zien met enorm dunne randen naast het scherm. Het scherm is momenteel nog niet te vinden in een smartphone maar laat wel een beetje zien wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten.

LG-dunne-bezelHet 5,3 inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels heeft een bezel van slechts 0,7mm. Dat is enorm weinig en LG zegt dat het gelukt is om dergelijke dunne bezels te creëren door verbeterde manieren om schermen te maken. Zo heeft scherm dankzij betere hechtingsprocessen minder dikke, maar het scherm is ook direct stof- en waterdicht.

Naast dat zulke dunne bezels maken een knappe prestaties is ziet het er ook goed uit, maar de vraag is of we tegen een grens aan lopen. Het uiteindelijke doel is natuurlijk een randloos scherm maar willen we dat wel? Waarschijnlijk wel maar er zijn een paar dingen die eerst opgelost moeten worden. Als een scherm geen rand heeft dan ligt het als het ware op de behuizing en is het geheel wat minder stevig. Ook zal een scherm eerder breken bij druk als er geen frame omheen zit. En wanneer je een telefoon vasthoudt gaan je vingers vaak een stukje over de rand heeft dus daar moet óók rekening mee gehouden worden.

Een randloos-scherm mag er dan mooi uit zien maar momenteel is het nog niet toe te passen zonder een paar nadelen voor lief te nemen. De vraag is dan ook wanneer we dergelijke schermen in smartphones gaan zien. Het scherm dat LG heeft laten zien zal mogelijk wel snel zijn weg vinden naar een smartphone. Misschien dat de LG G4 een scherm heeft met een bezel van 0,7mm?

Vergelijk diverse acties van verschillende LG-smartphones!

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,