Artikel: wat kunnen we verwachten van Samsung in 2015?

Samsung heeft dit jaar maar liefst 56 smartphones uitgebracht. Dat komt neer op meer dan 4 smartphones per maand, en dat is nogal wat. Voor 2015 is het plan dat aantal met 30 procent te verminderen, maar wat gaat er precies veranderen?

SamsungIn 2015 wil Samsung ongeveer 40 smartphones uitbrengen. Dat is alsnog best veel, maar er zitten ook een aantal toestellen bij die exclusief voor bepaalden landen of regio’s zijn. Maar wat kunnen verwachten dit jaar? Welke toestellen gaan we zien? Voordat je de voorspelling van 2015 gaat zien eerst nog een terugblik op de toestellen van dit jaar.:

Samsung-2014

Foto: GSM Arena – Klik op het plaatje om te vergroten

Samsung Galaxy J

De Galaxy J-lijn zal zich vooral richten op de goedkopere toestellen. Een van de toestellen die al uitgelekt is is de Galaxy J1. Dit toestel krijgt mogelijk een adviesprijs van rond de 100 euro en heeft specificaties die bij die prijs passen. Een uniek feature is echter de ondersteuning van 4G. Er is namelijk geen enkele smartphone voor dat geld waarmee je gebruik kunt maken van 4G. Daarvoor zul je momenteel nog een paar tientjes extra moeten betalen.

Wat we verder kunnen verwachten van de Galaxy J-lijn is niet bekend. Misschien dat Samsung ook met een soort Plus-versie van de J1 komt of misschien een J2? We denken in ieder geval dat toestellen uit de J-productlijn niet duurder zullen worden dan 200 euro.

Samsung Galaxy E

Over de Galaxy E-lijn is nog niet heel veel bekend, behalve dat er waarschijnlijk een Galaxy E5 en E7 aan zitten te komen. Adviesprijzen zijn niet uitgelekt maar op basis van specificaties durven we met vrij veel zekerheid te zeggen dat de Galaxy E-lijn vooral gericht zal zijn op midrange-toestellen.

De Samsung Galaxy E5 heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels en er zit waarschijnlijk een 1,2GHz is (mogelijk de Snapdragon 410).

De Samsung Galaxy E7 wordt waarschijnlijk een goedkope phablet met een 5,5 inch-scherm en een resolutie van 720×1280 pixels. De processor in dit toestel zou een snelheid hebben van 1,5GHz.

Samsung Galaxy A

De Galaxy A moet een scherpe prijs met een premium uitstraling gaan combineren. Deze toestellen hebben dan misschien niet de beste specificaties maar ze zien er wel erg netjes uit!

Momenteel is bekend dat Samsung in 2015 de Galaxy A3, A5 en A7 uit wil brengen. De Galaxy A3 en A5 zijn zelfs al te bestellen!

Galaxy-A3-frontDe Samsung Galaxy A3 heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 960×540 pixels, er zit een 1,2GHz quad-core processor in (Snapdragon 410), 1GB werkgeheugen en 16GB opslag met de mogelijkheid dat uit te breiden met een MicroSD-kaartje. Achterop zit een 8-megapixelcamera en voorop zit een 5-megapixelcamera. De Galaxy A3 heeft een adviesprijs van iets meer dan 300 euro en komt in januari uit.

Bekijk aanbiedingen van de Samsung Galaxy A3!

Galaxy-A5-frontAls de Galaxy A3 niet voldoende is dan kun je kiezen voor de Galaxy A5. Deze heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels, dezelfde Snapdragon 410-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslag (uitbreidbaar). De camera op de achterkant heeft echter een resolutie van 13 megapixels en voorop zit een 5-megapixelcamera. De Galaxy A3 heeft een adviesprijs van iets meer dan 400 euro en komt eveneens in januari uit.

Bekijk aanbiedingen van de Samsung Galaxy A5!

Het derde toestel is de Galaxy A7 en die is nog niet officieel aangekondigd. Dit toestel heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels en er zit octacore-processor in. Deze octacore bevat twee quad-core processors, eentje met een snelheid van 1,3GHz en eentje met een snelheid van 1,8GHz. Verder is er 2GB werkgeheugen aanwezig en 16GB opslag (uitbreidbaar). Achter zit een 13-megapixelcamera en voor zit een 5-megapixelcamera. De Galaxy A7 wordt tevens de dunste smartphone die Samsung tot nu uitgebracht heeft. Het toestel wordt begin 2015 verwacht.

Galaxy S en Note

Dan blijven deze twee productlijnen nog over. De Galaxy S voor de high-end smartphones en de Note voor de high-end phablets. Van de Galaxy S6 is al een en ander uitgelekt en er zou ook gewerkt worden aan de Note 5!

De Samsung Galaxy S6 krijgt volgens de geruchten een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1440×2560 pixels, 3GB werkgeheugen, 32GB opslag en een 20-megapixelcamera (mogelijk met een sensor van Sony). Over de processor is niks bekend maar dit zal waarschijnlijk de Snapdragon 805 zijn of misschien zelfs de nieuwe Snapdragon 810. Het kan echter ook zijn dat ze de Galaxy S6 uitbrengen met de eigen Exynos-processor. De Galaxy S6 wordt mogelijk al begin januari aangekondigd.

Over de Galaxy Note 5 is niet heel veel bekend, maar het toestel zou een 5,9 inch-scherm krijgen met een resolutie van maar liefst 2160×3840 pixels (!!!). Dat zou betekenen dat de pixeldichtheid meer dan 700 pixels per inch uit komt. Dat is echt krankzinnig hoog en misschien zelfs iets teveel van het goede. Dit soort specificaties zijn leuk voor de promo’s maar als gebruiker heb je niks aan zo’n hoge pixeldichtheid aangezien onze ogen slechts tot de 350 pixels per inch het verschil goed kunnen onderscheiden. Maar, ondanks dat is het een erg knappe prestatie als het gerucht klopt. Het toestel zou een Snapdragon 810 krijgen als processor en de productie gaat volgens geruchten in augustus van start.


Tags: , , , , , , , , , ,