Gerucht: specificaties Galaxy S6 al bekend

De specificaties van de Samsung Galaxy S6 zouden al uitgelekt zijn. Eerder lekte de codenaam van het toestel al uit en werd gezegd dat Samsung voor de Galaxy S6 met een nieuwe visie komt.

TekentafelNet als het vorige gerucht komt het ook deze keer weer van SamMobile af. De specificaties zijn uitgelekt door insiders en zouden nog kunnen veranderen naarmate de release dichterbij komt. Het scherm van de Galaxy S6 krijgt een resolutie van 1440 x 2560 pixels maar de grootte van het scherm is nog niet bekend. De processor in het model dat in Nederland uit komt zal waarschijnlijk de Snapdragon 810 zijn. Deze 64-bit processor moet volgend jaar uit komen. Qua werkgeheugen zal er 3GB werkgeheugen aanwezig zijn.

Qua opslag zal de 16GB-optie verdwijnen. In plaats daarvan wordt 32GB de nieuwe standaard. Daarnaast zullen er ook modellen met 64GB en 128GB uitgebracht worden.

Over de camera van de Galaxy S6 is nog niet helemaal duidelijk wat de specificaties zijn. Zo zou Samsung momenteel nog moeten kiezen tussen een 16-megapixelcamera en een 20-megapixelcamera. SamMobile zegt dat de Galaxy S6 mogelijk de 16-megapixelcamera krijgt. Deze zat ook in de Note 4 en beschikt over optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant bevindt zich waarschijnlijk een 5-megapixelcamera.

De Galaxy S6 bevat de Broadcom BCM4773 chip. Deze nieuwe chip combineert diverse sensoren en kan daardoor flink wat energie besparen.

Wanneer het toestel uit moet komen is nog niet duidelijk maar mogelijk zal dit ergens rond maart of april zijn met een aankondiging in februari of maart.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S6 alert. Je krijgt dan een melding zodra er acties beschikbaar zijn!

Tags: , , , ,