Samsung zou werken aan de goedkope Galaxy J1

Samsung zou werken aan een budget-smartphone die zou beschikken over ondersteuning van 4G. Het zou een soort opvolger worden van de Samsung Galaxy Y, een budget-smartphone uit 2011.

De Samsung Galaxy J1 wordt waarschijnlijk een van de goedkopere toestellen uit de 2015-line-up van Samsung. Het toestel moet rond de 100 euro gaan kosten en beschikt over 4G, wat het de goedkoopste 4G-smartphone zou maken. Voor die 100 euro krijg je een smartphone met een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 480×800 pixels, een 1,2GHz quad-core processor en 1GB werkgeheugen. Er is 4GB opslag aanwezig, achterop zit een 5-megapixelcamera en voorop zit een 2-megapixelcamera. Het toestel draait op Android 4.4.

Of het toestel naar Nederland komt en wat de releasedatum is van de Galaxy J1 is nog niet bekend en ook de prijs van ongeveer 100 euro is niet bevestigd.

Galaxy J1 is nieuw, de Galaxy J bestaat echter al

Samsung-Galaxy-JDe Galaxy J bestaat overigens al. Het is een toestel dat exclusief in Japan uitgebracht is en lijkt qua specificaties compleet het tegenovergestelde te zijn van de Galaxy J1. Zo heeft de Galaxy J een 5 inch scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels, een 2,3GHz quad-core processor, 3GB werkgeheugen, 16GB opslag en er is naast een 2-megapixelcamera ook een 13-megapixelcamera aanwezig.

Het toestel is eind 2013 in Japan uitgebracht.

Versimpelde line-up voor 2015

Het was al bekend dat Samsung de line-up voor 2015 wil versimpelen en mogelijk worden om die reden drie nieuwe productlijnen geïntroduceerd: Galaxy A, Galaxy E en Galaxy J. Daarnaast zullen waarschijnlijk ook de Galaxy S- en Galaxy Note-productlijnen blijven bestaan. Galaxy S zal waarschijnlijk blijven draaien op de topmodellen, Galaxy Note voor de phablets, Galaxy A voor de betaalbare toestellen met een premium uitstraling, Galaxy J voor de budget-toestellen en dan blijft alleen Galaxy E nog over. We denken dan ook op basis van het bovenstaan dat Galaxy E gebruikt zal gaan worden voor de midrange-toestellen.

Bron: SamMobile


Tags: , , , ,