Samsung wil flexibele smartphone uitbrengen

We hebben inmiddels een Samsung-smartphone met een gebogen scherm, eentje met een scherm dat gebogen is aan de zijkant en volgend jaar wil Samsung een smartphone uitbrengen die flexibel is.

Flexibel scherm samsungHoe die flexibele smartphone er uit gaat zien of wanneer het toestel precies uitgebracht wordt is niet bekend, maar dat Samsung in 2015 met zo’n toestel op de proppen komt is zeker. “We willen consumenten voor het einde van volgend jaar een product met een flexibel scherm aanbieden. Er is echter nog niets beslist over het uiteindelijke product. We kunnen aan het eind van volgend jaar zo’n 30.000 tot 40.000 flexibele schermen per maand produceren. Er zal geen enkel bedrijf behalve Samsung zijn dat tegen 2016 deze productiecapaciteit heeft“, aldus vice president van bedrijfsstrategie van Samsung Display, Lee Chang-hoon. Die capaciteit is echter nog lang niet genoeg voor een populair toestel zoals een Galaxy S5 of Galaxy Note 4.

Ook zou Samsung werken aan smartphones met schermen die aan beide zijden over de rand gevouwen zijn, maar in hoeverre dergelijke toestellen uitgebracht worden ligt aan de consument. “De voorkeur van consumenten zal bepalen of we voor één zijde gaan of voor beide zijdes. We zijn bereid om aangepaste designs op onze producten toe te passen op basis van wat de consument wil“, zei Lee Chang-hoon hierover.

Een van de eerstvolgende toestellen die mogelijk een gebogen rand heeft aan twee zijden is de Galaxy S6. Of dat ook echt zo is moet nog maar blijken. De Galaxy Note Edge, het eerste toestel met een scherm dat aan de zijkant gebogen is, is maar in beperkte oplage uitgebracht. Mogelijk omdat productie van de speciale schermen nog best lastig en duur is. Het is dan ook maar de vraag of er genoeg schermen geproduceerd kunnen worden om aan de immense vraag te voldoen van een paar miljoen exemplaren in een korte tijd.

Bron: BGR


Tags: , , , , ,