Update – Eerste foto gebogen Samsung Galaxy gelekt

Het lijkt erop dat dagen voor de aankondiging, er een foto gelekt is van de Samsung Galaxy Round. De Galaxy Round wordt de eerste gebogen smartphone van Samsung en mogelijk zelfs de eerste gebogen smartphone ter wereld.

Update – Samsung kondigt de Galaxy Round aan

Slechts enkele uren na dat de foto van de Galaxy Round gelekt is heeft Samsung het toestel officieel aangekondigd. De Galaxy Round heeft een 5,7 inch gebogen OLED-scherm, een 2,3GHz Snapdragon 800-processor met vier kernen, 3GB aan werkgeheugen, een 2800mAh-accu en een 13-megapixelcamera. De prijs zal ongeveer 750 euro bedragen maar het toestel is voorlopig alleen te koop in Zuid-Korea.

Samsung Galaxy Round voorkant Samsung Galaxy Round Samsung Galaxy Round onderkant

Het nut van het gebogen scherm is niet geheel duidelijk maar mogelijk ligt de Galaxy Round natuurlijker in je hand vanwege de bolling op de achterkant. Wel is er een functie ingebouwd door Samsung die leunt op de gebogen eigenschap van de Galaxy Round. Wanneer een gebruiker het toestel een kant op ‘rolt’ laat het scherm informatie zien over de tijd, resterende accucapaciteit en gemiste oproepen.

Bron: Samsung Tomorrow

Oktober 2013, het begin van de gebogen smartphone?

Sinds een paar dagen lijkt er na maanden (of zelfs jaren) wat vaart te komen in de ontwikkelingen omtrent buigbare of flexibele smartphones. Zowel LG als Samsung gaan volgens geruchten deze maand gebogen smartphones aankondigen. Daarnaast heeft LG vandaag een flexibele accu laten zien.

Foto uitgelekt van de Samsung Galaxy Round

Nu is er een foto uitgelekt van de mogelijke Samsung Galaxy Round. @evleaks heeft de foto op Twitter geplaatst. De foto laat een gebogen Samsung zien en het design lijkt gebaseerd op dat van de Galaxy S4.

Galaxy Round gelekte foto

Het scherm van de Galaxy Round zou van plastic zijn in plaats van glas. Dit zou de sterkte van het scherm flink ten goede komen en mogelijk is gebogen plastic makkelijker en goedkoper te produceren dan gebogen glas. De Galaxy Round wordt mogelijk over enkele dagen aangekondigd en zal dan beperkt verkrijgbaar zijn in een select aantal landen.

Bron: Twitter


Tags: , , ,