Samsung en LG gaan deze maand gebogen smartphones tonen

Het lijkt erop dat de volgende grote stap op het gebied van het smartphones deze maand een stuk dichter bij de consument komt. Samsung en LG gaan deze maand namelijk smartphones aankondigen met gebogen schermen!

Smartphones met gebogen schermen komen er aan!

Er is al heel vaak gezegd dat gebogen schermen er bijna aan komen maar nu lijkt het dan ook echt zo te zijn. Zowel Samsung als LG gaan deze maand namelijk smartphones aankondigen met een gebogen scherm!

Samsung gaat vermoedelijk volgende week de Samsung Galaxy Note 3 Active aankondigen. Dit toestel zou een gebogen scherm bevatten, maar hoe dat er uit moet gaan zien is vooralsnog onduidelijk. Ook niet duidelijk of de Note 3 Active even groot zal zijn als de Note 3 en waar ‘Active’ dan voor staat.

Gebogen LG smartphone concept

Een concept-render van hoe ene gebogen LG er misschien uit kan zien

LG zou werkt aan de Z-serie. De Z staat hierbij voor de Z-as en dit toestel zal ook een gebogen scherm bevatten, waarschijnlijk met een fullHD-resolutie. Dit toestel zou al in productie zijn genomen en komt deze maand mogelijk al uit! Mogelijk is de LG Z in eerste instantie wel alleen bestemd voor Zuid-Korea (aangezien LG daar gevestigd is).

Nog geen massaproductie van gebogen schermen

Na het lezen van dit bericht moet je niet alvast helemaal uit je dak gaan want er is ook wat minder geweldig nieuws. Het gaat hier niet om flexibele smartphones. Het scherm mag dan flexibel en buigbaar zijn, de rest van de smartphone is dat niet. Printplaatjes, de accu, behuizing en diverse andere onderdelen breken wanneer je het gaat buigen. Wel is het zo dat het gebogen scherm waarschijnlijk een stuk sterker is dan een normaal niet-flexibel scherm.

Ook worden beide smartphones mogelijk in kleine hoeveelheden op de markt gebracht. Niet omdat Samsung en LG denken dat niemand ze wil hebben, maar omdat er waarschijnlijk nog geen mogelijkheid is de schermen massaal te produceren. Kleine hoeveelheden dus en waarschijnlijk zal er ook een fors prijskaartje aan de nieuwe toestellen hangen.

Bron: GSMarena


Tags: , , , ,