Gerucht: Geen gebogen scherm voor iPhone 6 en Galaxy S5

Diverse bronnen uit de industrie hebben The Korea Herald laten weten dat zowel de iPhone 6 als de Galaxy S5 geen gebogen scherm zullen krijgen. Als reden wordt de lastige massaproductie genoemd.

Gebogen schermen nog niet klaar voor massaproductie

Samsung Galaxy Round voorkantDe LG G Flex en Samsung Galaxy Round zijn beide in eerste instantie in een kleine oplage uitgebracht in Zuid-Korea. Als reden werd toen de productie genoemd. Het is momenteel nog lastig om gebogen schermen in grote aantallen te produceren en dat heeft twee gevolgen als een telefoon populair: je kunt niet aan de vraag voldoen en productie is nog relatief duur. Reden genoeg dus om gebogen schermen vooralsnog nog niet in de high-end telefoons te gebruiken.

Een van die high-end telefoons is de Galaxy S5. Deze zou in het voorjaar van 2014 uit moeten komen en volgens anonieme bronnen zal het toestel geen gebogen scherm bevatten. Samsung zou momenteel tot 500.000 flexibele schermen van 5,5 inch kunnen produceren. Omdat er nogal wat toestellen nodig zijn en het produceren van gebogen schermen nog wat lastig is zal de Galaxy S5 geen gebogen scherm bevatten. Samsung zou dus gekozen hebben voor grote hoeveelheden Galaxy S5’s in plaats van de nieuwste techniek in het vlaggenschipmodel.

Dan is er nog de iPhone 6 en ook dit toestel zou geen gebogen scherm krijgen. Een nieuwe iPhone is doorgaans razendsnel uitverkocht en de productie kan de gigantische vraag vaak maar net bijbenen. Er is dus nogal wat productiecapaciteit nodig en de twee leveranciers van Apple die op dit moment gebogen schermen kunnen produceren (Samsung en LG) kunnen niet eens aan hun eigen vraag voldoen. LG zou 12.000 gebogen 4,5 inch schermen per maand kunnen produceren, wat nog minder is dan wat Samsung kan produceren.

Pas in 2015 zou het mogelijk zijn voor Apple om gebogen schermen te gebruiken in een iPhone.

Flexibele schermen voldoende aanwezig in 2014

De Galaxy S5 en iPhone 6 krijgen dan misschien geen gebogen scherm maar dat wil niet zeggen dat alles in 2014 recht is. Zo zou LG werken aan een opvolger van de LG G Flex met een buigbaarheid tot 90 graden. Samsung zal waarschijnlijk ook wel werken aan een opvolger van de Galaxy Round. Nokia zou daarnaast bezig zijn met een flexibele smartwatch en ook daar zit een gebogen scherm in. We zullen in 2014 dus ongetwijfeld meer flexibel spul voorbij zien komen, alleen zal dat allemaal nog niet klaar zijn voor massaproductie.

Bron: The Korea Herald


Tags: , , , , , , , ,