Gerucht: Nokia brengt in de zomer van 2014 een smartwatch uit

Een bron heeft tegenover Nokia Power User gemeld dat Nokia zou werken aan een flexibele smartwatch. Nokia zou dit toestel in de zomer van 2014 uit willen brengen, onder de eigen naam.

Nokia zou werken aan een smartwatch

Begin 2014 wordt Nokia deels overgenomen door Microsoft. De telefoondivisie van Nokia zal dan onderdeel worden van Microsoft en telefoons die dan uitgebracht worden zullen de iconische naam ‘Nokia’ niet meer dragen. Ook mag het resterende gedeelte van Nokia twee jaar lang geen telefoons meer uitbrengen onder de eigen naam. Wat wel mag is accessoires maken en daar zou Nokia nu al mee bezig zijn. Een van de eerste projecten die het daglicht mogelijk gaat zien: een smartwatch.

Nokia MorphIn het verleden heeft Nokia al eens concepten getoond van flexibele schermen en een smartwatch en volgens een anonieme bron zou de eerste Nokia-smartwatch in de zomer van 2014 uit moeten komen. De smartwatch zou buigbaar moeten zijn en locatiediensten bevatten.

Meer is nog niet bekend over het smartwatch-plan van Nokia, maar de stap om een dergelijke apparaat te maken is redelijk logisch. Sony en Samsung hebben al een smartwatch op de markt, Apple zou er aan werken en waarschijnlijk zijn ook andere merken er mee bezig.

Bron: Nokia Power User


Tags: , , , , ,