Ook Nokia werkt aan Snapdragon 800-smartphone

Naast Samsung, LG en HTC werkt ook Nokia aan een smartphone met de nieuwe Snapdragon 800-processor. Het toestel is nog niet officieel aangekondigd maar aanwijzingen zijn gevonden in documentatie.

Ook Nokia gaat mee met de Snapdragon 800-trein

Snapdragon 800Gisteren berichtten we over Samsung en LG en dat zij aan smartphones werken met daarin de nieuwe Snapdragon 800-processor. Deze processor is het paradepaardje van fabrikant Qualcomm en het is de snelste processor die je momenteel kunt krijgen voor een smartphone. Naast de snelheid van de Snapdragon 800 biedt de processor ook ondersteuning voor lte-advanced, een snellere versie van 4G. Ook Nokia blijkt nu aan een telefoon te werken met daarin de Snapdragon 800. Online is er documentatie te vinden met daarin een lijst met termen. Tussen al die termen staat “qualcomm snapdragon s4 msm8974“, wat staat voor de Snapdragon 800. En waarom is een lijst met termen zo nieuwswaardig? Omdat Nokia alleen maar termen toevoegt als die ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Op 11 juli aankondiging nieuwe Nokia

Op 11 juli gaat Nokia een nieuwe Lumia presenteren. Mogelijk gaat het daarbij om de Nokia EOS. Of deze nieuwe Lumia ook die Snapdragon 800-processor aan boord heeft is niet zeker, maar er wordt vanuit gegaan dat de Nokia EOS vergelijkbare specificaties heeft als de Lumia 920. Wanneer we de Snapdragon 800 in een Lumia kunnen verwachten is dan ook nog niet helemaal duidelijk.

Bron: TechTastic


Tags: , , ,