Opvolger van de LG G Flex tot 90 graden buigbaar

De LG G Flex is tot op zekere hoogte te verbuigen en dat is al vrij indrukwekkend. Het toestel is daar echter niet voor gemaakt en is puur bedoeld als showcase voor een gebogen scherm. Laten zien zien dat het mogelijk is. De Flex 2 gaat echter een stapje verder!

LG G Flex 2 wordt flexibel paradepaardje

LG G Flex 2Een toestel dat licht buigbaar is, een zelfhelende achterkant en een gebogen scherm is allemaal best mooi, maar slechts het topje van de flexibele ijsberg. Volgens anonieme bronnen zou LG namelijk al druk in de weer zijn met de LG G Flex 2, een toestel dat je kan buigen tot een hoek van 90 graden. De G Flex 2 moet in de tweede helft van 2014 uitkomen, maar dan moet er in een jaar tijd toch een hoop gebeuren om dat mogelijk te maken:

– Flexibele accu
– Volledige flexibel scherm
– Flexibele behuizing
– Flexibele hardware

Een flexibele accu wordt al hard aan gewerkt door LG. Een tijdje terug werd een accu in de vorm van een kabel getoond en die was heel wat flexibeler dan wat er nodig is voor de LG G Flex 2. Een volledig flexibel scherm wordt wat lastiger waarschijnlijk. Het zou nu al lastig zijn om gebogen schermen in grote aantallen te produceren en met een nog flexibeler scherm zal het ongetwijfeld nog lastiger zijn ze te produceren.

Nog iets lastiger dan het scherm is de behuizing. Deze moet stevig zijn, maar tevens ook buigbaar, en dat is een vrij lastige klus. LG zou bezig zijn met stevig maar buigbaar rubber voor de behuizing, maar wij vragen ons dan af of je telefoon niet heel raar aanvoelt. Het moeilijkste is zonder twijfel de hardware. Flexibele printplaatjes, aansluitingen en chips zijn nog nooit eerder gedaan (voor zover wij weten) en we vragen ons dan ook af of LG het volgend jaar voor elkaar gaat krijgen.

Bron: ZDNet Korea


Tags: , , , , ,