Drie telefoons van LG komende maand

LG CEO Koo Bon-joon heeft laten weten dat LG momenteel aan drie smartphones werkt en dat die de komende maand uitgebracht zullen worden: de Nexus 5 die in samenwerking met Google gemaakt wordt, de LG G Flex en een smartphone met Firefox OS.

De Google Nexus 5

LG Nexus 5Het eerste toestel dat op de markt gaat verschijnen is waarschijnlijk de Nexus 5. Dit toestel wordt onder de vlag van Google uitgebracht maar is afkomstig van LG. De Nexus 5 zal het eerste toestel zijn dat standaard geleverd wordt met het nieuwe Android 4.4 en wordt mogelijk deze maand al uitgebracht voor een prijs van 300-350 euro. Het toestel wordt verkocht in de Play Store en zal mogelijk pas later naar Nederland komen. Dit was ook het geval bij de Nexus 4 en verwacht wordt dat het met de Nexus 5 niet veel anders zal zijn.

Meld je aan voor de Nexus 5-alert en blijf op de hoogte van acties

De Nexus 5 heeft een 4,95 inch scherm met een resolutie van 1920×1080, 2GB werkgeheugen, een Snapdragon 800 processor met vier kernen op 2,3GHz, 16 of 32GB opslag en een 8-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie.

De LG G Flex

Het toestel waar veel ogen op gericht zullen zijn is de LG G Flex (de naam is nog niet officieel bevestigd). Samsung heeft deze maand de Samsung Galaxy Round aangekondigd en is daarmee de eerste fabrikant met een smartphone met een gebogen scherm. LG zal de volgende maand hun eerste gebogen smartphone aankondigen en behalve een gelekte (vermoedelijk echte) persrender is er nagenoeg niks bekend over het toestel. Het toestel zou een scherm hebben van 6 inch en de Snapdragon 800 als processor.

LG G Flex voorkant renderDe LG G Flex wordt vermoedelijk maar in beperkte oplage uitgebracht in onder andere LG’s thuisland Zuid-Korea.

De LG met Firefox OS

Het derde toestel van LG zal ook in november aangekondigd worden. Over dit toestel is nog helemaal niks bekend behalve dat het op Firefox OS draait. LG zou van plan zijn dit toestel uit te brengen in opkomende landen zoals Zuid-Amerika.

Bron: ETNews

 


Tags: , , , , , ,