Nokia C1 te zien in een gelekte productfoto

Er is een foto uitgelekt van de Nokia C1, de eerste smartphone die Nokia mogelijk uit gaat brengen sinds de overname van een deel van het bedrijf door Microsoft. Het toestel wordt mogelijk al in het eerste kwartaal van 2015 aangekondigd.

Nokia-C1-persfotoToen Microsoft de mobiele divisie van Nokia overnam werd er vastgelegd dat Nokia tot begin 2016 geen eigen smartphones mag produceren. Eerder gaf Nokia-topman Rajeev Suri al aan dat het bedrijf niet bezig is met een herintrede in de smartphonemarkt. Dat lijkt toch niet helemaal te kloppen als we de gelekte foto mogen geloven. Daar is namelijk de Nokia C1 op te zien, een smartphone van Nokia die draait op Android 5.0 in combinatie met de Z Launcher van Nokia.

Samen met de foto zijn ook specificaties uitgelekt. Zo zou het toestel een 5 inch-scherm hebben met een resolutie van 720×1280 pixels, 32GB opslag, 2GB werkgeheugen, achterop een 8-megapixelcamera en voorop een 5-megapixelcamera. Qua design doet de Nokia C1 erg denken aan de Lumia 635.

De Nokia C1 wordt volgens het gerucht in het eerste kwartaal van 2015 aangekondigd. Over beschikbaarheid en de prijs is nog niks bekend.

Het toestel zou geproduceerd worden door Foxconn, een keuze die gemaakt is omdat Nokia zelf geen smartphones mag produceren tot 2016. Eerder kondigde Nokia al de N1-tablet aan. Deze tablet draait eveneens op Android 5.0 in combinatie met de Nokia Z Launcher.

Bron: PhoneArena


Tags: , , , , ,