GT Advanced Technologies wilde onder contract met Apple uit

GT Advanced Technologies heeft een statement naar buiten gebracht over de reden dat het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het bedrijf zou onder het contract met Apple uit willen komen.

GT-Advanced-TechnologiesIn het contract met Apple zou staan dat GTAT verantwoordelijk zou zijn voor het produceren van al het saffierglas zonder de garantie dat Apple ook maar één scherm af zou nemen. En mocht Apple het saffierglas wél willen hebben maar kon GTAT niet aan de vraag voldoen dan zou Apple het glas ergens anders kopen en het verlies voor lief nemen. Het is natuurlijk maar één kant van het verhaal maar het zet Apple wel in een erg kwaad daglicht. Ook zou Apple zou diverse ‘shell companies’ ingezet hebben om ontzien te worden van vervolging en boetes. Shell companies zijn bedrijfjes zonder belangrijke activa en bedrijfsprocessen die puur bedoeld zijn voor bedrijfstransacties. Op die manier zou Apple niet veel last hebben van problemen omtrent GTAT en diens faillissement. Apple zou GTAT gewaarschuwd hebben niet hun tijd te verdoen met onderhandelingen over het contract en wanneer GTAT hun bezorgdheid uitte zou Apple het volgende gezegd hebben: “Put on your big boy pants and accept the agreement.” Dat komt er in feite op neer dat Apple zegt dat GTAT het maar moet slikken.

De reden achter het uitstel van betaling is nu aan het licht gekomen omdat de documenten van de rechtszaak openbaar gemaakt zijn. Daarin staan de verklaringen van de leiding van GTAT. Alle informatie die in de documenten staat is door de leiding vrijgegeven onder eed en zou dus waarheidsgetrouw moeten zijn. GTAT wint er ook niks mee als de informatie niet klopt aangezien het bedrijf daar alleen zichzelf mee heeft.

Het hele document is hieronder te lezen:

GTAT/Apple – Squiller Declaration

Bron: Pocketnow


Tags: , , , ,