Gerucht: Apple gebruikt saffierglas voor grotere iPhone 6

De normale versie van de iPhone 6 krijgt waarschijnlijk geen scherm van saffierglas omdat de fabriek die het glas maakt pas net klaar is. Maar het gerucht gaat dat Apple het saffierglas nu toe wil passen op het 5,5 inch-model.

Alleen grotere iPhone 6 voorzien van scherm van saffierglas

ruw kunstmatig saffierHet gerucht komt van The Wall Street Journal en die zitten er zelden naast. Volgens de zakenkrant gaat Apple alleen de 5,5 inch-iPhone 6 voorzien van een scherm van saffierglas. Het 4,7 inch-model krijgt het extra sterke glas niet.

Een tijdje terug gaven we al aan dat het onwaarschijnlijk is dat de 4,7 inch-iPhone 6 een scherm van saffierglas zou krijgen omdat de fabriek nog niet klaar is. GT Advanced Technologies is de partner van Apple die de productie van het saffierglas op zich heeft genomen en in de laatste kwartaalcijfers stond dat de fabriek bijna klaar was voor ingebruikname.

Dit gerucht kan overigens gezien worden als bevestiging dat Apple het 5,5 inch-model van de iPhone 6 pas later uit wil brengen. Dat later uitbrengen zou meerdere redenen hebben. Zo wil Apple niet dat de grotere iPhone de verkopen van de kleinere iPhone in de weg gaat zitten, maar ook zou het grotere scherm voor productieproblemen zorgen. Of het gerucht over de productieproblemen gebaseerd waren op schermen van saffierglas is echter niet bekend.

geruchtenmeter-8Bron: The Wall Street Journal

 


Tags: , , , , , ,