Toch geen 5,5 inch-iPhone 6?

Al een paar maanden verschijnen er aan de lopende bang geruchten over een 4,7 inch-iPhone 6 en een 5,5 inch-iPhone 6. Van het 4,7 inch-model hebben we al genoeg gezien, maar van het 5,5 inch-model niet. En mogelijk is nu de reden daarvan bekend.

Mogelijk komt er geen grotere iPhone 6

Om concurrentie beter te lijf te kunnen gaan zou Apple twee iPhone 6-modellen in de pijplijn hebben zitten: een 4,7 inch-model en een 5,5 inch-model. Dat laatste model zou gericht zijn op de phablet-markt, waar de Galaxy Note-serie momenteel heer en meester is. Nu blijkt echter dat er mogelijk toch geen 5,5 inch-iPhone 6 komt, althans niet tegelijkertijd met het 4,7 inch-model.

iPhone-6De reden dat er (nog) geen 5,5 inch-iPhone 6 uitgebracht gaat worden heeft mogelijk te maken met de productie van het scherm. Het maken van een 5,5 inch-scherm dat voorzien is van een saffier-coating blijkt moeilijker te produceren te zijn dan gedacht. In de hoeken zou de aanraakgevoeligheid tot problemen leiden.

Dat zou ook de reden zijn dat er nauwelijks 5,5 inch-modellen gelekt zijn, terwijl er al genoeg 4,7 inch-modellen te zien zijn geweest. Voor Samsung is dit wel goed nieuws want zonder grote iPhone 6 zal de Galaxy Note-serie nauwelijks concurrentie hebben.

Schermformaten

Op de hoogte blijven van iPhone 6-acties? Meld je dan aan voor de alert en ontvang een mail zodra je het toestel kunt bestellen!

Bron: GSMarena


Tags: , , , , , , ,