iPhone 6 krijgt groter scherm

De iPhone 5S en iPhone 5C liggen in de winkels in diverse landen dus het is weer tijd voor iPhone 6-geruchten! Het is een jaarlijks fenomeen dat na een iPhone-release er direct geruchten opdoemen over een nieuwe iPhone.

Het is weer tijd voor iPhone-geruchten!

Consumenten hebben de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C nog nauwelijks kunnen omarmen of er is alweer een gerucht over de iPhone 6. Centraal in dit bericht staat het scherm want dat zou groter worden. Er wordt gegokt op een 4,7 inch scherm, wat flink wat groter is dan de 4 inch die je nu in een iPhone vindt. De reden is dat Apple een antwoord wil hebben op de grotere schermen van de concurrentie. Vrijwel elk merk heeft smartphones met grote schermen en dan mag je natuurlijk niet achterblijven.

Analist buigt zich over schermgrootte van de iPhone 6

Volgens DisplaySearch-analist David Hsieh test Apple twee schermformaten, namelijk 4,7 inch met een resolutie van 1280×720 en 5,7 inch met een resolutie van 1920×1080. DisplaySearch heeft het in het verleden al eens bij het rechte eind gehad wat betreft specificatie-geruchten en ook The Wall Street Journal heeft er melding van gemaakt dat Apple schermen tot 6 inch test.

iPhone 6

Links de iPhone zoals deze nu is en rechts de iPhone 6 met een 4,7 inch scherm

Meerdere iPhone 6-modellen?

Zou het kunnen dat Apple twee iPhone 6-modellen uit gaat brengen? Een 4,7 inch voor de groep die geen gigantische smartphone wil en een 5,7 inch-model voor de groep die van flink grote smartphones houdt. En misschien ook nog een iPhone 6C met een 4 inch scherm? We weten het over circa 11 maanden!

Bron: BGR


Tags: , , , ,