iPhone 5 nog altijd moeilijk te leveren

Een tijdje terug berichtten we al over de leveringsproblemen met de iPhone 5. Die problemen lijken echter nog altijd niet opgelost. De oorzaak van de leveringsproblemen lijkt overigens een combinatie van productieproblemen en veel vraag te zijn.

iPhones in elkaar zetten is moeilijk

iPhone 5 iFixitiPhones worden in elkaar gezet door Foxconn en binnen Foxconn is het Hon Hai Precision Industry dat bezig is met de iPhone 5. Die tak van Foxconn heeft echter moeite om te voldoen aan de grote vraag. “Het is niet makkelijk om iPones te maken. We halen het niet om aan de grote vraag te voldoen“, aldus Foxconn Chairman Terry Gou. Die grote vraag gaat mogelijk gepaard met de productieproblemen van de iPhone 5, maar daarover is met geen woord gesproken. De leveringsproblemen zullen dus nog wel even aanhouden.

Levertijd van drie tot vier weken

Op de website van Apple staat de levertijd nog steeds op drie tot vier weken en bij de meeste providers moet je ook enkele weken wachten. De providers krijgen te weinig toestellen aangeleverd en daardoor kunnen ook de webwinkels niet voldoende leveren.

Overigens zorgen de problemen niet voor minder verkopen. Volgens analisten zullen er eind dit jaar namelijk ruim 50 miljoen iPhone 5’s verkocht zijn. De enorme verkoop vertaalt zich overigens niet in enorme koersen van de aandelen van Apple. Door de problemen met de iPhone 5, de matige ontvangst van de iPad 4 en iPad Mini en de wereldwijde leveringsproblemen is het aandeel namelijk gezakt naar zo’n 580 dollar, wat flink minder is dan de 700 dollar van een korte tijd geleden.

iPhone 5 16GB aanbiedingen vergelijken
Goedkopere iPhone? Vergelijk iPhone 4 8GB en iPhone 4S aanbiedingen!

 

Bron: Reuters


Tags: , , , ,