iPhone 5 problemen: krassen, roze gloed, wifi en meer

De iPhone 5 is nu ongeveer een weekje uit in negen landen en langzaam komen er problemen naar boven. Zo zou de achterkant enorm gevoelig zijn voor krassen, wil het onscreen toetsenbord soms fouten vertonen en tonen foto’s soms een roze gloed.

iPhone 5 heeft last van verschillende problemen

Bij de iPhone 4 was het wegvallen van de verbinding een veel voorkomend probleem en de iPhone 4S had weer last van geluidsproblemen. Nu lijkt ook de iPhone 5 geplaagd te worden door problemen. Zo zou de achterkant enorm krasgevoelig zijn, heeft het onscreen toetsenbord soms last van fouten in de weergave, tonen foto’s en video’s soms een roze gloed en zijn er wifi-problemen. Sommige problemen, zoals de krasgevoeligheid, lijkt iedere iPhone 5-gebruiker te treffen terwijl andere problemen niet voor iedereen gelden.

iPhone 5 krast enorm snel

iPhone 5 krasjesDe iPhone 4 en 4S maakten gebruik van een glazen achterkant. Het ziet er enorm stijlvol uit maar aangezien glas snel breekt waren er ook veel klachten over gebarsten achterkanten na een iPhone-vliegles. Nu lijkt de achterkant weer problemen op te leveren en wederom door het gebruikte materiaal. De iPhone 5 maakt gebruik van aluminium, wat erg gevoelig blijkt voor krassen. Nu ziet aluminium er mooi en ‘duur’ uit maar naast de krasgevoeligheid is het ook een erg zwak materiaal, zeker wanneer het een dun plaatje betreft. Aluminium krast niet alleen snel, maar is ook makkelijk te buigen en in te deuken. Voorlopig is alleen de krasgevoeligheid een serieus probleem, vooral bij de zwarte modellen, maar we staan er niet van te kijken als in de toekomst ook verbogen of ingedeukte achterkanten opduiken.

httpv://www.youtube.com/watch?v=OSFKVq36Hgc

iPhone 5 toetsenbord heeft last van weergave-corruptie

iPhone 5 toetsenbord corruptieDit is geen groot probleem, maar wel een slordigheid. Het onscreen toetsenbord kan ‘corruptie’ in de weergave tonen. De corruptie uit zich in horizontale lijnen die een beetje bewegen. Dit lijkt een softwareprobleem te zijn, wat betekent dat het op te lossen is middels een update van iOS 6. Ook zou het probleem alleen opduiken in specifieke gevallen van toetsenbord-gebruik, bijvoorbeeld wanneer je een wachtwoord invoert voor je Apple account. De functionaliteit wordt er niet door benadeeld maar het ziet er natuurlijk wel lelijk uit.

httpv://www.youtube.com/watch?v=BJobxmLXiHo

Camera iPhone 5 heeft last van roze gloed

iPhone 5 roze gloedWanneer je foto’s maakt met je iPhone 5 is er een kans dat je een roze gloed te zien krijgt, vooral wanneer er een felle lichtbron dichtbij is. Mogelijk wordt dit probleem veroorzaakt door de nieuwe sapphire lens die Apple gebruikt in de iPhone 5 camera. Het probleem is in veel gevallen te voorkomen door met je hand de lichtbron te blokkeren of door de foto net iets anders te nemen. Het is dus enigszins op te lossen maar het is natuurlijk vervelend als net die ene gave foto last heeft van een roze gloed.

Gebruikers iPhone 5 klagen over wifi-problemen

Er is een groep iPhone 5-gebruikers die melding maakt van wifi-problemen. Soms kan er geen verbinding met een draadloos netwerk worden gemaakt en soms is er wel een verbinding maar kan er geen data verzonden worden of de data wordt langzaam verzonden. Ook zijn er gebruikers die melden dat er alleen verbinding gemaakt kan worden wanneer de beveiliging van een netwerk uitgeschakeld is. Dit probleem richt zich op een bepaalde groep gebruikers en lijkt veroorzaakt te zijn door een productiefout. Het is dus niet een probleem met de omvang van het antenne-probleem van de iPhone 4.

Afwachten of Apple alle problemen op kan lossen

iPhone 5 lichtlekNaast de hierboven beschreven problemen is er ook nog een probleem met lightleaks in de behuizing. Dat betekent dat er licht van het scherm door de behuizing heen lekt. Ook Apple Maps is niet bij iedereen in goede aarde gevallen en bevat nogal wat problemen, maar dat komt meer door het feit dat het een nieuwe dienst is die constant verbeterd zal worden. De iPhone 5 wordt dus nogal geplaagd door problemen en het is nog even afwachten in hoeverre ze opgelost kunnen worden.

Uiteraard zijn wij van GSMacties.nl de beroerdste niet en daarom willen we het bericht dan ook afsluiten met een grappige video (uiteraard met de iPhone 5 in de hoofdrol).
httpv://www.youtube.com/watch?v=eRKIWfE6Fws


Tags: , , , , ,