iPhone 5 krijgt beter en dunner scherm

Alles moet steeds dunner, smaller en kleiner. Zo ook met de nieuwe iPhone als we de laatste geruchten mogen geloven. De Wall Street Journal meldt namelijk dat de iPhone 5 dunner zal worden dan de iPhone 4S.

Wat weten we nou eigenlijk over de iPhone 5? Hij wordt iets groter (in de lengte) dan de iPhone 4S, krijgt een beter scherm en hij zal draaien op iOS 6. Nu kunnen we mogelijk de dikte daaraan toevoegen. Waar de iPhone 4S 9,3 mm dik is zal de iPhone 5 mogelijk maar 7,9 mm dik zijn! Momenteel zou er hard gewerkt worden om de schermen voor de nieuwe iPhone te produceren en dat wordt gedaan door Sharp, Japan Display Inc en LG Display Co. Door een nieuwe techniek genaamd in-cel-technologie is het mogelijk om touch-sensors in het LCD scherm te integreren waardoor je een laag minder nodig hebt voor een touch-screen scherm. Gevolg daarvan is dat het scherm minder dik zal zijn en de beeldkwaliteit beter wordt. We hebben het hier qua dikte wel over een marginaal verschil, namelijk maar 0,34 mm (als we het plaatje kunnen geloven).

iPhone 5 dikte0,34 mm lijkt misschien niet veel maar alle beetjes helpen. Zo wordt de batterij mogelijk 0,46 mm dunner en ook de achterkant zal iets dunner worden. De uiteindelijke dikte van de iPhone 5 zal daardoor uitkomen op 7,9 mm, wat 1,4 mm dunner is dan de iPhone 4S. De Wall Street Journal geeft echter niet aan waar het de informatie vandaan heeft dus of het allemaal op waarheid berust is? Daar komen we in de herfst achter!

Wanneer wordt de iPhone 5 aangekondigd? Wanneer is de iPhone 5 leverbaar? Schrijf je nu in voor onze iPhone 5 alert en blijf op de hoogte!

Bron: MacRumors


Tags: , ,