Apple test nieuwe iPhone met groter scherm?

Terwijl merken als Samsung, HTC en Motorola al een tijdje terug de 4 inch grens doorbroken hebben gebruikt Apple nog steeds een resolutie van 3,5 inch op de iPhone. Maar nu schijnt dat ook Apple naar een grotere resolutie aan het kijken is!

Het is tegenwoordig ‘hoe groter hoe beter’. Smartphones met een scherm groter dan 4 inch zijn behoorlijk in populariteit gestegen. Je kunt er meer informatie op zien, je kunt makkelijker overal doorheen navigeren en het typen van berichten is een stuk makkelijker. Tot nu toe zijn het vooral de high-end Android smartphones die gebruik maken van grote schermen, maar dat gaat mogelijk veranderen. Apple zou namelijk een iPhone met een 3,95 inch scherm aan het testen zijn. Dat is aanzienlijk groter dan het huidige 3,5 inch scherm. De resolutie van dit nieuwe scherm zou 1136×640 bedragen. In de breedte dus evenveel pixels als nu, maar in de hoogte zijn er extra pixels te vinden.

iPhone-4inch9to5 Mac is met het gerucht op de proppen gekomen en het klinkt ons redelijk aannemelijk. Zo zouden er twee prototypes getest worden met de namen iPhone 5,1 en iPhone 5,2. Nu de concurrentie met steeds grotere schermen komt en steeds hogere resoluties kan Apple natuurlijk niet achterblijven. Een voordeel van dit nieuwe scherm is de beeldverhouding. Het oude scherm heeft een beeldverhouding van 3:2 en het nieuwe scherm zit dicht bij 16:9 (scheelt 1 pixel). Het grote voordeel daarvan is dat bijvoorbeeld video’s fullscreen afgespeeld kunnen worden zonder zwarte balken.

Een ander gerucht over de nieuwe iPhone is een nieuwe connector. Deze zou kleiner zijn dan de huidige 30-pinsconnector die momenteel gebruikt wordt.

Bron: 9to5 Mac


Tags: , ,