Gerucht: iPhone 5S specificaties gelekt

Er zijn wat vermoedelijke specificaties van de iPhone 5S gelekt. Zo zou het nieuwe toestel van Apple een nieuw soort scherm krijgen, een 12-megapixelcamera en een vingerafdrukscanner.

Chinezen lekken specificaties iPhone 5S

Chinese toeleveranciers van Apple hebben specificaties gelekt van de iPhone 5S. Qua design zal de iPhone 5S gelijk zijn aan de huidige iPhone 5 maar qua hardware en software zal er een en ander veranderen. Zo heeft de iPhone 5S net als zijn voorganger de A6-processor aan boord maar deze zal hoger geklokt zijn (sneller). Verder wordt het toestel uitgerust met 2GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera. Ook de grafische chip zou sneller zijn.

Het scherm van de iPhone 5S zou afkomstig zijn van Sharp en gebruikmaken van diens IGZO-technologie. Deze techniek is energiezuinig en kan de batterijduur verlengen. De grootte van het scherm zal 4 inch zijn met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Hetzelfde dus als het scherm van de iPhone 5.

iPhone 5S bevat een vingerafdrukscanner

Een van de meest spraakmakende nieuwe functies is misschien wel de vingerafdrukscanner. In de Home-knop van de iPhone 5S zou een NFS-scanner en vingerafdrukscanner ingebouwd zitten. Verdere details zijn er nog niet maar dit zou een knappe prestatie zijn.

Ook twee foto’s van de iPhone 5S gelekt

Naast de specificaties zijn er ook wat foto’s online gezet door de Chinese toeleveranciers. Daarop is goed te zien dat de iPhone 5S hetzelfde design hanteert als de iPhone 5.

iphone-5S-chassisiphone-5S-in-big-boxesBron: ExtremeTech


Tags: , , , , ,