Apple bestelt minder schermen voor iPhone 5

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple de bestellingen van iPhone 5-schermen bij Sharp, LG en Japan Display naar beneden bijgesteld vanwege een tegenvallende vraag naar de iPhone 5.

Valt de vraag naar de iPhone 5 tegen?

iPhone 5The Wall Street Journal en Nikkei (die zich richt op Japans zakennieuws) melden beide dat Apple de bestellingen van beeldschermen bij Sharp, LG en Japan Display naar beneden heeft bijgesteld. Tot aan maart zou de helft minder beeldschermen besteld zijn, wat kan betekenen dat de vraag naar de iPhone 5 flink minder is dan Apple had verwacht. Het kan ook betekenen dat er binnenkort een nieuwe iPhone uit gaat komen en dat er dus minder onderdelen nodig zijn voor de iPhone 5. Wat het ook is, het gerucht over de verlaagde bestellingen is waarschijnlijk waar. The Wall Street Journal heeft het namelijk zelden fout wat betreft Apple-geruchten.

Op korte termijn nieuwe iPhone?

iPhone colorMogelijk komt Apple op korte termijn met een goedkope iPhone van polycarbonaat en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook zou Apple druk in de weer zijn met de iPhone 5S of iPhone 6. Of de verkoop van de iPhone 5 tegenvalt weten we binnenkort want over anderhalve week zal Apple waarschijnlijk zijn kwartaalcijfers presenteren.

Bron: The Wall Street Journal


Tags: , , , , ,