Gerucht: Apple komt met een budget iPhone

Geruchten over een goedkope iPhone zijn er al een tijdje. Met een goedkopere iPhone zou Apple een andere markt willen aanspreken om zo hun markt te vergroten. Een van de nieuwe geruchten is dat de budget-iPhone gebruik maakt van polycarbonaat.

Budget-iPhone maakt gebruik van polycarbonaat

Budget-iPhoneEen iPhone maakt standaard gebruik van aluminium in combinatie met glas, dit om de high-end ‘look & feel’ te waarborgen. Een toestel gemaakt met die twee premium-materialen oogt modern en strak, precies waar de iPhone op uit is. Tegelijkertijd zijn die materialen ook duurder dan bijvoorbeeld kunststof. Niet gek dus dat er een gerucht is opgedoken over een budget-iPhone die gebruik zal maken van polycarbonaat. Polycarbonaat is een ontzettend sterk materiaal, dus geen gebroken iPhone meer wanneer hij op zoek gaat naar de vloer. Als het gerucht klopt is dit wel alleen besteed aan de budget-iPhone en zullen toekomstige high-end iPhones wel nog gewoon gebruik blijven maken van aluminium en glas.

Waarom introduceert Apple een budget-iPhone?

Waarom zou Apple een budget-model in de markt willen zetten? Ook de iPhone 5 is weer een daverend succes en gaat nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Een belangrijke reden zal zijn dat met name Samsung steeds meer van Apple’s marktaandeel afsnoept. En daarnaast heb je nog Nokia, Sony, LG en HTC die onverminderd hard aan de weg timmeren. Vooral LG met de L-serie, Sony met de nieuwe Xperia line-up en natuurlijk Nokia met de Lumia 920 doen het erg goed. Apple zal dit maar al te goed beseffen en de mid-range/budget-markt willen aansnijden om ook daar marktaandeel te verkrijgen.

Apple wil wat meer kleur in je leven brengen

iPhone colorOok zou Apple wat meer kleur in het leven van de iPhone willen brengen. Kleurtjes kennen we vooral van Windows Phone-toestellen en van Samsung met hun kleurtjes geïnspireerd door de natuur, maar ook Apple zou er aan zitten te denken. Ook dit gerucht is niet uit de lucht komen vallen. Zo heeft Apple eind 2012 de nieuwe iPod nano geïntroduceerd, en die maakt gebruik van vrolijke kleurtjes. Ook de iPod shuffle en iPod touch zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren dus de stap naar de iPhone is dan zo gemaakt. De iPhone 6 in het zwart, wit, roze, geel, blauw of nog meer kleuren? Wie weet!

Vergelijk de goedkoopste iPhone aanbiedingen!

 

Bron: Pocketnow

https://www.gsmacties.nl/acties?merknaam_id=10

Tags: , , , ,