Hoe sterk is het saffieren iPhone 6-scherm?

Er is een filmpje opgedoken waarin het vermoedelijke scherm van de iPhone 6 aan een aantal tests wordt onderworpen. Zo wordt het scherm bekrast, wordt er met een hamer op geslagen en met een auto overheen gereden.

Scherm van de iPhone 6 onderworpen aan een uitgebreide stresstest

stresstestDe iPhone 6 krijgt volgens geruchten een saffieren scherm. Dat scherm zou enorm lastig te beschadigen zijn. Iemand heeft het schermpje in handen gekregen en heeft het onderworpen aan een aantal tests.

Het filmpje is in het Chinees maar je hoeft die taal niet te verstaan om het filmpje te begrijpen:

Het scherm doorstaat zonder moeite de tests met de sleutels, het mesje, de hamer, de spijker, de aansteker en ook op de grond vallen doet niet veel. Pas als er een auto over het scherm heen rijdt breekt het schermpje. Gelukkig rijden er niet elke dag auto’s over je telefoon dus heel erg is het niet dat het scherm daar niet tegen kan.

Wel nog een kanttekening want het schermpje kan mogelijk meer verdragen zonder iPhone erachter. Nu kan het scherm nog meer ‘bewegen’ en zo de stress opvangen. Mogelijk kan het schermpje minder verdragen als het bevestigd zit op een iPhone. Maar alsnog is het knap dat het losse schermpje zoveel mishandeling kan weerstaan.

Weten wanneer de iPhone 6 te bestellen is? Meld je dan aan voor de alert!

Tags: , , , , , ,