De iPhone 6 ondersteunt haptische feedback

Bronnen stellen dat de iPhone 6 een ‘haptic feedback motor’ aan boord zal hebben om subtiele trillingen door te geven aan een gebruiker die het scherm aanraakt. Die trilling kunnen veranderen op basis van een app of de positie van de vinger op het scherm.

iPhone 6 kan zeer specifieke trillingen laten voelen

iPhone-6In de iPhone 5S zit een normale motor om trilling te generen. Een klein apparaatje van grofweg 60 dollarcent zodat je iPhone kan vibreren. De iPhone 6 zal volgens bronnen een haptische feedback-motor aan boord hebben om zeer specifieke trillingen te kunnen genereren. Dit motortje zal twee á drie keer zoveel kosten als de motor uit de iPhone 5S.

De iPhone 6 zou op basis van apps de trillingen kunnen veranderen en ook zou het mogelijk moeten zijn om trillingen te laten voelen op specifieke plekken op het scherm. Zo zou een gebruiker iets dat hij aanraakt op het scherm ook kunnen ‘voelen’. In 2009 diende Apple al een patent in dat betrekking heeft tot haptische feedback, dus de interesse in de technologie is er al langer. In het patent werd besproken dat gebruikers verschillende elementen van een website zouden kunnen voelen.

Meld je aan voor de iPhone 6 alert en krijg een mail zodra er acties zijn van deze telefoon!

De iPhone 6 wordt verwacht in september en zal mogelijk komen in twee varianten: 4,7 inch en 5,5 inch.

Bron: Macrumors


Tags: , , , ,