Saffierglas-partner van Apple vraagt uitstel van betaling aan

GT Advanced Technologies, de saffierglas-partner van Apple heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf levert onder andere voor de Apple Watch maar ook voor onderdelen van de iPhones saffierglas.

GT Advanced Technologies in de problemen

ruw kunstmatig saffierHet gaat niet goed met GT Advanced Technologies en dus heeft het bedrijf uitstel van betaling aangevraagd. Na dat bekendgemaakt werd dat de iPhone 6 geen scherm van saffierglas zou hebben nam de beurswaarde een duik. Momenteel heeft het bedrijf nog 85 miljoen dollar in kas, maar mogelijk is dat niet voldoende om het bedrijf draaiende te houden.

Wat precies de reden is dat GT Advanced Technologies in de problemen is geraakt is nog niet duidelijk maar volgens de directeur is het onderliggende bedrijfsmodel wel gewoon solide. Voorlopig wordt de productie van saffierglas ook voortgezet.

Door uitstel van betaling aan te vragen kan GT Advanced Technologies nog wat extra tijd winnen om problemen op te lossen en de financiële situatie weer op orde te krijgen. Begin volgend jaar zou de Apple Watch op de markt moeten komen en of de problemen bij GT Advanced Technologies roet in het eten gaat gooien is nog onduidelijk.

Bron: Pocketnow

 


Tags: , , , , , ,