Artikel: Gaat de 5,5 inch-iPhone rond de 900 euro kosten?

Er is nog niet veel bekend over de 5,5 inch-iPhone 6, maar er wordt momenteel wel gespeculeerd over de prijs. Zo zou de prijs wel eens richting de 900 euro kunnen gaan, maar kan Apple daarmee wegkomen?

Hoe duur gaat de 5,5 inch-iPhone 6 worden?

Apple zwartwit logoDe prijs van de 5,5 inch-iPhone 6 (we noemen het even de iPhone 6XL in dit bericht) hebben we eigenlijk nog niet over nagedacht, maar 800 euro klinkt niet eens zo gek. De nieuwprijs van de iPhone 5S 64GB ligt momenteel nog zo rond de 800 á 900 euro. De 16GB-variant zit er zo’n 200 euro onder. En je moet je afvragen: als de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm rond de 700 euro gaat kosten, wat gaat een groter model dan kosten? Het antwoord: sowieso meer dan 800 euro.

En bij die 800 euro gaan we uit van een best case scenario want wat nou als de iPhone 6XL een scherm van saffierglas gaat krijgen? Een scherm van een materiaal dat momenteel nog maar in beperkte mate geproduceerd kan worden én dat duurder is dan een conventioneel scherm.

Kijken naar de concurrentie om te bepalen hoeveel duurder de grotere iPhone wordt

Om te kijken wat een nieuw soort scherm kan doen met de prijs gaan we naar LG toe. In februari kwam de LG G Flex uit, een smartphone met een gebogen scherm. Mede door dit nieuwe scherm, dat slechts in beperkte mate geproduceerd kan worden, was de prijs een stuk hoger dan andere toestellen van LG. De adviesprijs lag rond de 750 euro. Begin juni kwam de LG G3 uit, het topmodel van LG en de adviesprijs daarvan lag rond de 550 euro. Een verschil van grofweg 200 euro! En dat terwijl de specificaties (op het scherm na) redelijk dicht bij elkaar liggen.

En dan gaan we weer terug naar de iPhone, met het bovenstaande in het achterhoofd. Als de iPhone 6 met het 4,7 inch-scherm 699 euro gaat kosten (dezelfde adviesprijs als de iPhone 5S in het begin had) dan kan het zomaar zijn dat je voor de 16GB-versie van het 5,5 inch-model tegen de 900 euro moet betalen. Een goede 150 euro meer dan de adviesprijs van de Galaxy Note 3 die ook nog eens 32GB opslag heeft in plaats van 16GB.

Wil de consument 899 euro betalen voor een grotere iPhone?

De vraag is natuurlijk of de consument bereid is minimaal 899 euro neer te tellen voor een iPhone met een 5,5 inch-scherm. En het antwoord: we hebben geen flauw idee. Maar omdat we nieuwsgierig zijn hebben we een poll aangemaakt waar jij je antwoord kunt geven. Je hoeft je nergens voor aan te melden als je wilt stemmen, zodat iedereen mee kan doen!

Poll: Zou jij €899 betalen voor een 5,5 inch-iPhone 6?

Ja
Nee
Anders, namelijk… (laat een reactie achter onder dit bericht)


Tags: , , , , , , ,