Gerucht: Apple werkt aan een drukgevoelige gebogen iPhone

Samsung heeft al een gebogen smartphone. LG heeft al een gebogen smartphone. Apple kan dan niet achterblijven toch? Volgens iemand die bekend is met plannen van Apple zal het bedrijf inderdaad niet achterblijven. Gaan we een gebogen iPhone krijgen?

Apple werkt aan een iPhone met gebogen scherm

Grotere schermen, gebogen glas en drukgevoelige sensoren. Die drie zaken beschrijven de nieuwe iPhone als we een onbekende bron moeten geloven. De bron zegt bekend te zijn met de plannen van Apple en laat weten dat we een iPhone met gebogen scherm kunnen verwachten in de tweede helft van 2014. Het scherm zal aan de onderkant gebogen zijn en zal tevens verschil in druk kunnen meten. Dus je iPhone weet dan of je zacht of hard op je scherm drukt.

Samsung gebogen scherm

Dit is een concept van Samsung maar eenzelfde gebogen scherm zou Apple mogelijk ook toepassen

Het verschil tussen een uiteindelijke product en een concept

Dat Apple werkt aan een iPhone zoals hierboven geschreven staat willen we best geloven. Sterker nog: we zouden het raar vinden als Apple niet zou experimenteren met gebogen glas en nieuwe technieken. Je moet immers aftasten wat wel en niet werkt en je moet een beetje bijblijven op technologisch vlak. Maar dat Apple eraan werkt wil niet zeggen dat het ook op de markt zal verschijnen. Zo is er in de 90’s gewerkt aan de WALT, PenMac, een tablet, een soort horloge, een gps-apparaat voor op de fiets, een apart uitziende Apple TV, een soort tablet-projectie-apparaat en waarschijnlijk nog veel meer. Er is in 1983 zelfs al gewerkt aan een telefoon met touchscreen.

1983 iPhone

Methodshop via flickr

Dus voor nu geldt: Apple zal best werken aan het toestel zoals beschreven door de onbekende bron maar of het toestel ook ooit het daglicht zal zien? Dat is op dit moment nog niet te zeggen!


Tags: , , ,