Gerucht: Gaat Apple meer iPhones per jaar introduceren?

Met de aankondiging van twee iPhones heeft Apple een jarenlange strategie aangepast. Voorheen brachten ze namelijk maar één iPhone per jaar uit. Maar waarom nu opeens twee iPhones en gaan we in het vervolgens nog meer iPhones per jaar zien?

Meerdere iPhones per jaar

Terwijl merken als Sony, HTC, Samsung en Nokia op jaarbasis diverse high-end toestellen uitbrengen moet het Apple het doen met één high-end toestel en sinds dit jaar ook met een goedkopere variant. Twee toestellen terwijl concurrenten vaak heel wat meer toestellen op de markt zetten in diezelfde tijd. Met meerdere lanceringen per jaar is het mogelijk om de concurrentie beter bij te blijven en beter in te spelen op de constant veranderende markt.

Analist gokt op meerdere iPhone-evenementen per jaar

Een analist die heeft gesproken met onder andere Tim Cook, denkt dat Apple meerdere iPhone-evenementen per jaar gaat houden. Dat betekent dus meer iPhones op jaarbasis én Apple kan op die manier wat meer experimenteren met bijvoorbeeld grotere schermen of goedkopere toestellen. De vraag is alleen of de toestellen van Apple zo waardevast blijven wanneer er steeds meer toestellen per jaar gaan verschijnen en of Apple de kwaliteitsstandaard vast kan houden die nu gehanteerd wordt.

Bekijk en vergelijk scherpe iPhone-acties!

Bron: Pocketnow


Tags: , , , , ,