Android M heet ‘Marshmallow’

Google heeft bekendgemaakt dat de nieuwe versie van Android Marshmallow gaat heten. Eerder maakte Google al bekend dat de nieuwe versie met een M zou beginnen. Het versienummer van Android Marshmallow is 6.0.

Dave Burke, de vice president engineering van Google heeft de naam van de nieuwe versie van Android bekendgemaakt op Twitter. Daar staat ook een foto bij waarop het Android-mannetje te zien is met een grote marshmallow in zijn hand.

Wanneer Android 6.0 Marshmallow uit gaat komen is nog niet bekend maar het zal ergens in de herfst zijn, mogelijk samen met de nieuwe Nexus-smartphones. Ook heeft Google de software vrijgegeven waarmee ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen voor Android 6.0 Marshmallow en die apps kunnen ook al in de Play Store gezet worden waardoor een release nooit ver weg kan zijn.

Android Marshmallow heeft onder andere ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukscanners, een nieuwe batterij-besparings-modus en een nieuwe manier waarop apps machtigingen vragen. Voorheen moest een gebruiker tijdens het installeren of updaten akkoord gaan (of niet) met de machtigingen, maar in Android 6.0 Marshmallow wordt er om machtigingen gevraagd op het moment dat ze nodig zijn zodat je als gebruiker beter weet welke machtiging waarvoor nodig is.


Tags: , , , ,