• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 voorkantSamsung Galaxy S5 achterkant


De Samsung Galaxy S5 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Samsung telefoons.


Over de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 beschikt over het IP67-certificaat, wat betekent dat het toestel stof- en waterdicht is. Er is een hartslagmeter aanwezig en de camera beschikt over diverse functies. Het scherm heeft een grootte van 5,1 inch en een resolutie van 1920x1080 pixels. Hiermee is het scherm iets groter dan dat van de Samsung Galaxy S4 maar de resolutie is hetzelfde gebleven. Voor de opvolger van de Galaxy S5, de Samsung Galaxy S6, geldt juist dat het schermformaat even groot is, maar dat de resolutie met 2560x1440 pixels een stuk hoger is.

Samsung Galaxy S5De achterkant is voorzien van kleine kuiltjes, waarmee Samsung een gevoel van leer wil nabootsen. Onderaan zit een USB-poort en bovenop zit de audio-poort. Het USB-poortje zit achter een schuifje om ervoor te zorgen dat er geen water in komt. De achterkant is te vervangen en achter die achterkant vind je een 2800mAh-accu, waarmee de capaciteit van de batterij groter is dan die van de Galaxy S4. Verder is het design redelijk gelijk aan het design van de Galaxy S4. De Galaxy S5 beschikt over Ultra Power Save Mode, voor als de 2800mAh-accu toch niet voldoende blijkt te zijn. Je scherm wordt in die modus naar zwart-wit geschakeld en alleen telefoneren en sms'en is nog beschikbaar. Zelfs als je op de laatste procenten van je accu loopt zal het met deze modus mogelijk worden om hem nog uren lang 'in leven' te houden.

De camera

De Galaxy S5 beschikt over een 16-megapixelcamera en met diverse functies. Zo is het mogelijk te filmen in uHD (3840x2160 pixels) en in HDR. Die HDR-modus werkt direct zonder dat je moet wachten en maakt het beeld een stuk beter in sommige gevallen. Ook is het mogelijk om de focus van de foto's achteraf aan te passen met Selective Focus. De autofocus is daarnaast razendsnel en stelt binnen 0,3 seconden scherp. Daarmee is het bij de introductie van de Galaxy S5 de snelste autofocus in een smartphone. Aan de voorkant bevindt zich nog een 2,2-megapixelcamera.

Samsung Galaxy S5 - persconferentie 2

De vingerafdrukscanner

Een van de nieuwe functies van de Samsung Galaxy S5 is de vingerafdrukscanner. Je kunt je vinger over de homeknop heen vegen om de telefoon te ontgrendelen. Naast het ontgrendelen van je telefoon is het ook mogelijk om met je vingerafdruk bestanden te vergrendelen in een 'Private Mode' of om betalingen te verrichten.

Galaxy S5 en je gezondheid

De Galaxy S5 is voorzien van S-Health 3.0, een app gericht op je gezondheid. Een van de nieuwe functies in S-Health 3.0 is de hartslagmeter. Om je hartslag te meten moet je je vinger tegen de flitser aan de achterkant houden en daarna doet de telefoon de rest. De Galaxy S5 slaat meteen je hartslag op zodat je door de tijd heen kunt zien wat je resultaten zijn. Naast de mogelijkheid je hartslag te meten kun je met S-Health 3.0 ook bijhouden wat je eet en hoeveel stappen je zet.

Samsung Galaxy S5 - persconferentie 1

 

Overige specificaties

Verder beschikt de Galaxy S5 over een Snapdragon 800-processor, 2GB werkgeheugen, 16 of 32GB opslag (met de mogelijkheid uit te breiden met MicroSD), een infarood-verbinding (voor een afstandsbediening-app), NFC, Bluetooth 4.0 en er is ondersteuning voor 4G internet. Meer weten? Bekijk alle Galaxy S5 specificaties.

Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet