Samsung rolt Android 5.0 uit voor de Galaxy S5

Samsung is deze week begonnen met de Europese Android 5.0-uitrol voor de Galaxy S5. Vanaf maandag was de update beschikbaar in polen en anderen landen volgen geleidelijk aan.

Galaxy-S5-kleinWanneer de update precies beschikbaar is voor Nederlandse gebruikers is nog niet duidelijk maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. SamMobile zegt dat de update snel beschikbaar zal zijn voor heel Europa.

Wanneer de update beschikbaar is krijg je automatisch een berichtje op je Galaxy S5 en de update kan dan via wifi of 3g/4g gedownload worden maar omdat de update 1GB groot is wordt aangeraden via wifi te downloaden. Updaten kan ook via Samsung KIES en je kunt ook handmatig op je telefoon controleren of de update al beschikbaar is. Hiervoor moet je naar ‘Instellingen’ gaan en daarna naar ‘Software update’.

Android 5.0 is een grote update die veel veranderingen met zich meebrengt. Android 5.0 maakt gebruik van ‘material design‘, wat strak en minimalistisch oogt qua design en animatie. Veel apps van Samsung maken na de update ook gebruik van deze stijl. Andere nieuwe dingen zijn notificaties op je lockscreen, verbeterde notificaties en TouchWiz zou een stuk soepeler draaien.

Bron: SamMobile


Tags: , , , , ,