Galaxy S3 Mini bevestigd door Samsung

Samsung heeft de komst van de Samsung Galaxy S3 Mini bevestigd en heeft laten weten dat het toestel op 11 oktober officieel zal worden gepresenteerd.

Samsung bevestigt Samsung Galaxy S3 Mini

Galaxy S3 MiniMorgen is het dan zover, de onthulling van de Samsung Galaxy S3 Mini. JK Shin, hoofd van de mobiele divisie van Samsung, heeft bevestigd dat het bedrijf op 11 oktober (morgen dus) de Galaxy S3 Mini zal onthullen. De geruchtenmolen omtrent dit toestel draait al wat langer en de stap is wat ons betreft een logische. Voor high-end smartphones moet je nu uitwijken naar de grotere modellen van 4,5 inch of meer terwijl er genoeg mensen zijn die al die pracht en praal ook wel in een kleiner formaat willen hebben. Daar gaat de Galaxy S3 Mini mogelijk aan voldoen. Volgens JK Shin wordt de Galaxy S3 Mini namelijk niet perse een goedkoper model maar gaat het nog steeds om een high-end smartphone, alleen dan kleiner.

Samsung Galaxy S3 Mini voor ongeveer 400 euro?

Gisteren dook het kleine broertje van de populaire Galaxy S3 op in systemen van retailers, en naast verschillende kleuren kun je ook kiezen tussen een model met NFC (Near Field Communication) en een toestel zonder NFC. Dat is op zich niet heel vreemd, maar de versie zonder NFC zou even duur zijn als de versie mét NFC. Voor beide modellen zou je, volgens het Noorse NetShop, zo’n 2392 kronen moeten betalen (exclusief belasting). Die prijs komt neer op 324 euro exclusief btw en 392 euro inclusief btw. Ervan uitgaande dat de prijs klopt, dan wordt de Galaxy S3 Mini zo’n 100 euro goedkoper dan de Galaxy S3 en is het  ‘kleine’ toestel stevig geprijsd. Specificaties zijn ook min of meer bekend (nog niet officieel bevestigd) en die zien er als volgt uit:

– 4 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 800×480
– 1GHz dual-core processor (STE U8420)
– 5 megapixel camera aan de achterkant, 0.3 megapixel camera aan de voorkant
– 1GB werkgeheugen
– 16GB opslaggeheugen met MicroSD uitbreidingsmogelijkheden
– Android 4.1 Jelly Bean
– 1500 mAh

Op 11 oktober, morgen dus, zal in Duitsland de Galaxy S3 Mini officieel aangekondigd worden. Nog één nachtje slapen dus! Loop jij al warm voor deze kleine Galaxy S3? Schrijf je dan nu in voor de e-mail alert!

Bron: NetShop, Nu.nl en MobileGeeks


Tags: , , ,