141 ‘Material Design’ achtergronden voor je smartphone!

‘Material Design’ is een hot topic momenteel. Het is een designtaal die momenteel door Google toegepast wordt in Android 5.0. Een Google+ gebruiker heeft nu maar liefst 141 door material design-geïnspireerde achtergronden online gezet.

Material-Design-wallpaperGoogle gebruikt material design in Android 5.0 en die designtaal slaat op de vormgeving, animaties en interactie. Het lijkt echter veel op het populaire flat design, iets dat momenteel erg populair is. Je vind het in iOS 8, Windows Phone 8, diverse websites, logo’s, animaties, en ga zo maar door. De material design achtergronden (wallpapers) zijn dus ook prima te gebruiken op de diverse andere besturingssystemen.

Material-DesignEr zitten diverse soorten wallpapers tussen. Van enorm druk en kleurrijk tot lekker rustig of met een simpel kleurverloop. Voor ieder wat wils dus. Het kan natuurlijk ook zijn dat je het helemaal niks vindt en ook dat kunnen we begrijpen. Het zijn namelijk redelijk aparte wallpapers en er zijn genoeg mensen die liever een mooie foto als achtergrond hebben.

Als je de wallpapers tof vindt dan kun je ze hier terugvinden. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken en alles in één keer downloaden. Je krijgt dan een zip-bestand van rond de 60MB waar de 141 wallpapers in zitten. Dat bestand kun je hier downloaden.