Nederlandse agenten over straat met Samsung Galaxy S5

Tienduizend Nederlandse agenten hebben een Samsung Galaxy S5 gekregen met daarop een app waarmee persoonsgegevens gecheckt kunnen worden en waarmee digitale bekeuringen uitgeschreven kunnen worden.

Politie agent - BDMedia.nl (Bram van Oosterhout)De app op de Samsung Galaxy S5 zorgt ervoor dat sommige handelingen sneller uitgevoerd kunnen worden. Zo zal het verwerken van een bekeuring niet enkele weken duren maar slechts zes dagen. En wanneer een verdachte gecontroleerd moet worden is het invoeren van de geboortedatum en naam voldoende. Vervolgens krijgt de agent binnen enkele seconden een pasfoto te zien, mogelijk met nog wat andere informatie.

Aan de app wordt nog gewerkt en er zullen in de toekomst nieuwe opties toegevoegd worden. Zo moet het vanaf volgend jaar mogelijk zijn om aangifte te doen via de app. Een agent kan dan de identiteitskaart van de degene die aangifte doet inscannen en details over de aangifte invoeren. Degene die de aangifte doet krijgt dan ook direct een mailtje.

De Nederlandse politie begint met het uitdelen van Samsung Galaxy S5’s aan tienduizend agenten maar dat aantal moet in 2016 verhoogd worden naar 33.000. De toestellen worden op afstand in de gaten gehouden. Mocht een telefoon kwijt worden geraakt dan kan deze binnen enkele minuten gewist worden.


Tags: , , , ,