Samsung kondigt een nieuwe Galaxy S5 aan

Na weken (of zelfs maanden) van geruchten is de nieuwe, betere Galaxy S5 dan eindelijk aangekondigd. Maar niet voor Europa en het is niet het premium model dat verwacht werd. Deze nieuwe S5 is speciaal voor Zuid-Korea.

Galaxy S5 LTE-A komt uit in Zuid-Korea

Galaxy-S5-LTE-ADe vernieuwde Samsung Galaxy S5 die aangekondigd is door Samsung is bedoeld voor de Koreaanse markt en maakt gebruik van LTE-A, een snellere variant van 4G. Om daar gebruik van te maken is deze Galaxy S5 voorzien van de nieuwe Snapdragon 805-chip, die naast ondersteuning voor LTE-A ook een nieuwe grafische processor aan boord heeft. Het scherm van deze Galaxy S5 is even groot als het scherm van de normale S5, maar heeft een resolutie van 2560×1440 pixels. Maar geen metalen body, geen camera met optische beeldstabilisatie, maar gewoon een iets betere Galaxy S5.

De vraag is nu echter: is de Galaxy S5 LTE-A de premium-versie van de S5 waar de geruchten over gingen? Of komt er nóg een versie, de Galaxy F/S5 Prime? En is er een kans dat deze Galaxy S5 LTE-A naar Nederland komt? Voorlopig zal de Galaxy S5 LTE-A in Zuid-Korea blijven, en dat heeft mogelijk te maken met het produceren van de schermpjes met hoge resoluties. Schermen met een QHD-resolutie zijn relatief nieuw en de productiecapaciteit daarvan zal momenteel nog redelijk beperkt zijn. Daarbij is LTE (4G) nog niet overal of door alle providers uitgerold in Nederland, om nog maar te zwijgen over LTE-A. KPN en Vodafone gaan binnenkort wel beginnen met de uitrol van LTE-A.


Tags: , , , , , ,