KPN heeft landelijke 4G-dekking

KPN heeft bekendgemaakt dat hun 4G-netwerk vanaf nu landelijke dekking heeft. 4G is in de laatste regio’s ingeschakeld en dat betekent dat na anderhalf jaar de dekking van 4G bij KPN vergelijkbaar is met de dekking van het 2G-netwerk.

KPN heeft 4G in heel het land!

KPN 4GDe bekendmaking van KPN dat ze momenteel landelijke 4G-dekking bieden betekent dat zij de eerste provider zijn met landelijke dekking. Overigens betekent dit niet dat KPN klaar is met de werkzaamheden. Zo moet een deel van de masten nog voorzien worden van nieuwe apparatuur en de huidige 3G-masten moeten nog omgebouwd worden. De provider is dus nog wel even in de weer met het verbeteren van capaciteit en dekking van voornamelijk 3G.

KPN zegt dat er inmiddels meer dan een miljoen klanten zijn met een abonnement met 4G-toegang. Dat wil echter niet zeggen dat ook al die mensen gebruikmaken van 4G aangezien niet iedere telefoon beschikt over die mogelijkheid. KPN verkoopt echter alleen maar abonnementen waar 4G standaard bij zit.

Andere providers zijn nog niet zo ver met het uitrollen van 4G. Vodafone en T-Mobile zullen binnen ongeveer anderhalf jaar landelijke 4G-dekking bieden en de plannen van Tele2 zijn nog niet bekendgemaakt. Momenteel biedt T-Mobile alleen 4G in de randstad. Vodafone is al een stuk verder met de uitrol en biedt 4G voornamelijk in en rondom de grote steden in Nederland.

Bekijk aanbiedingen van KPN

Bron: KPN


Tags: , , , ,