KPN biedt over enkele weken landelijke 4G-dekking

KPN zit in de laatste fase om al zijn zendmasten te voorzien van 4G. Begin april moet de uitrol volledig afgerond zijn, waarna KPN een landelijke 4G-dekking kan bieden. KPN is dan de eerste met een volledige 4G-dekking in Nederland.

KPN is bijna klaar met de uitrol van 4G

KPNHet uitrollen van 4G is bij KPN in volle gang en de provider is bijna klaar met het voorzien van alle zendmasten van 4G. In februari 2013 begon KPN met de uitrol en in totaal zijn er door zo’n 250 mensen maar liefst 3000 locaties voorzien van 4G. Begin april moet de uitrol afgerond zijn en dan is er in meer dan 95 procent van Nederland gebruik te maken van 4G. Naast het mogelijk maken van 4G heeft KPN ook gewerkt aan 2G en 3G. Zo zijn alle 2G-kasten vervangen zodat gesprekken minder snel zonder reden afgebroken worden. Het aantal ‘dropped calls’ zou van 8 procent naar 4 procent gedaald zijn. Wat 3G betreft gaat er gebruikgemaakt worden van de 900mHz-frequentie waardoor er een betere dekking binnenshuis gegarandeerd kan worden.

Uitrol 4G een duur grapje

Volgens KPN kost een 4G-kast zo’n 50.000 euro, maar dat is kleingeld vergeleken met de 1,4 miljard euro die betaald is voor de frequenties. Daarnaast kan KPN het geld ook deels terugverdienen via andere zaken dan mobiel internet. Zo wordt er getest met het aansluiten van beveiligingscamera’s op het 4G netwerk. Hierdoor hoeven gemeentes dan geen kabel meer uit te rollen naar de camera’s. Ook wordt er getest met het uitzenden van live-sportwedstrijden via 4G.

Vergelijk diverse KPN-aanbiedingen met de nieuwste smartphones!

Bron: Nu.nl


Tags: , , , , ,