KPN wil begin 2014 landelijke 4g-dekking aanbieden

De uitrol van het 4g-netwerk van KPN loopt voor op schema. Omdat het een stuk vlotter gaat dan verwacht hoopt de provider in het eerste kwartaal van 2014 landelijke 4g-dekking aan te kunnen bieden.

KPN kan begin 2014 landelijke 4G-dekking bieden

KPNAls het aan KPN ligt kunnen we in het eerste kwartaal van 2014 landelijk gebruik maken van hun 4G-netwerk. Omdat de provider voor ligt op hun schema kunnen ze 4G eerder dan verwacht in heel het land aanbieden. Momenteel is zo’n 50 procent van Nederland voorzien van dekking en eind dit jaar moet 80 procent gedekt zijn. Uiteindelijk zal de uitrol van 4G compleet zijn in het eerste kwartaal van 2014, een goede drie maanden eerder dan oorspronkelijk gepland was.

KPN momenteel 4G-koploper

Momenteel is KPN de enige provider die 4G aanbiedt op een dergelijke schaal. Vodafone en T-Mobile gaan ergens deze zomer kleinschalig beginnen met het commercieel aanbiedingen van 4G. KPN ligt dus flink voor op de concurrentie. Naast KPN biedt Hi (dat gebruik maakt van het KPN-netwerk) ook 4G aan. Telfort, dat eveneens op het KPN-netwerk zit, biedt voorlopig nog geen 4G aan, voornamelijk omdat het een prijsvechter is.

Bron: KPN


Tags: , , , ,