T-Mobile: na de zomer 4G op de iPhone 5

KPN wil vanaf februari gaan starten met het aanbieden van 4G-abonnementen, maar die werken niet op de iPhone 5. Bij T-Mobile beginnen ze na de zomer met het aanbieden van 4G-abonnementen en die werken wél op de iPhone 5.

T-Mobile 4G zal werken op de iPhone 5

ZendmastKPN begint februari met het aanbieden van 4G-abonnementen die werken op de 800MHz-band. Deze frequentie heeft het beste bereik zowel binnen als buiten maar de iPhone 5 ondersteunt deze frequentie niet. T-Mobile begint met het aanbieden van 4G-abonnementen na de zomer en die zullen werken op de 1800MHz-band, een frequentie die de iPhone 5 wel ondersteund. Een nadeel van deze frequentie is echter dat hij een minder bereik heeft zowel binnen als buiten. Eventuele prijsindicaties voor de abonnementen zijn door T-Mobile nog niet gegeven maar medio 2014 zou er een landelijke dekking moeten zijn.

Ook Vodafone 4G zal werken op de iPhone 5

Vodafone 4GOok Vodafone gaat op korte termijn aan de slag met 4G al is er nog niet gesproken over wanneer we de eerste abonnementen kunnen verwachten. Ook de frequentie die Vodafone gaat gebruiken is nog niet duidelijk, al zou hun netwerk wel gewoon op de iPhone 5 moeten werken volgens Vodafone Webcare.


Tags: , , , ,