T-Mobile gaat 4G-netwerk uitrollen

Vandaag heeft T-Mobile haar kwartaalcijfers bekendgemaakt, maar wat wij veel interessanter vinden is de aankondiging dat de provider gaat beginnen met het uitrollen van LTE (4G netwerk)!

4G uitrol komt er, maar wanneer is niet bekend

T-Mobile logoEigenlijk heeft T-Mobile niet bijster veel gezegd, behalve dat ze de uitrol van een LTE netwerk aankondigen. Wanneer er exact begonnen gaat worden aan de uitrol is niet gezegd, waar de uitrol begint is niet gezegd en wanneer het netwerk operationeel zal zijn is niet gezegd. Er is dus eigenlijk niks bekend maar het feit dat ze de uitrol aankondigen is wel een goed teken. Concurrent KPN gaat dit jaar op grote schaal een 4G netwerk uitrollen en waarschijnlijk gaat ook T-Mobile dit jaar beginnen met de uitrol.

4G internet levert hoge snelheden

Het grote voordeel van 4G ten opzichte van 3G is de hogere snelheden. Hieronder het verschil tussen 3G, 3.5G en 4G snelheden:
– 3G heeft een maximale snelheid tussen de 5 en 10Mb/s
– 3.5G (HSDPA) heeft een maximale snelheid van ongeveer 42Mb/s
– 4G heeft een maximale snelheid tussen de 100Mb/s en 1000Mb/s

4G is dus héél wat sneller dan wat onze huidige 3G en 3.5G netwerken bieden, maar zoals we sinds gisteren weten wil de praktische snelheid nogal wat afwijken van de theoretische snelheid. Hier kun je lezen hoe lang het downloaden of streamen van verschillende media duurt met de diverse verbindingssnelheden.

Kwartaalcijfers T-Mobile

Het dataverkeer bij T-Mobile is in het tweede kwartaal van 2012 gestegen met ruim 50 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en de totaalomzet is met 3,9 procent gedaald naar 419 miljoen euro. De winst steeg met 4 procent naar 133 miljoen. Het aantal klanten bij T-Mobile is met 2 procent gestegen naar 4,7 miljoen.

Bron: Nu.nl


Tags: , , , ,