T-Mobile begint met zakelijke 4G uitrol

T-Mobile is begonnen met het aanbieden van 4G diensten aan zakelijke klanten. T-Mobile volgt hiermee andere providers zoals Tele 2, KPN en Ziggo, die eerder al begonnen met het aanbieden van 4G diensten aan zakelijke klanten.

T-Mobile logoDe dekking is nog zeer beperkt: alleen de steden Den Haag, Rotterdam, Gorichem, Delft en Leiden hebben dekking. De dienst is alleen beschikbaar voor T-Mobile 26 klanten. Je krijgt als T-Mobile 26 klant de beschikking over een dongle waarmee je gebruik kunt maken van het LTE netwerk van T-Mobile. Een dergelijk abonnement is bedoeld voor zakelijke gebruikers en kost €85 per maand. Op de website van T-Mobile is in de prijslijst van T-Mobile 26 het volgende te lezen:

“Het T-Mobile 26 abonnement is een data only dienst en alleen te gebruiken voor toegang tot  internet via LTE binnen de gebieden zoals aangegeven op de bijgesloten
dekkingskaart. De eenmalige aansluitkosten van het T-Mobile 26 abonnement zijn € 44,12 per activatie. De duur van de overeenkomst is 12 maanden.”

Dekkingskaart T-Mobile 26 - Klik voor een groter formaatGeen grote aankondiging en maar weinig dekking dus. En hoe komt het dat naast T-Mobile ook andere providers zijn begonnen met het aanbieden van 4G diensten? Dat is eenvoudig te verklaren en deze keer is het geen vermeende samenzwering: het is een verplichting vanuit de overheid. Toen de providers licenties afnamen voor de 2,6GHz frequentie was de eis dat er voor 11 mei 2012 4G geleverd kon worden. Dat is dus de enige reden dat verschillende providers nu opeens met 4G-abonnementen komen.

Wel is het goed om te zien dat er dergelijke eisen gesteld worden. Zo wordt een provider min of meer verplicht een begin te maken met de uitrol van 4G en het aanbieden van 4G-diensten. Nu is het nog slechts voor zakelijke gebruikers beschikbaar, maar we verwachten dat het breder beschikbaar wordt gemaakt zodra de uitrol zich in een verder stadium bevindt.

Bron: T-Mobile


Tags: , ,