Gerucht: de Samsung Galaxy S7 krijgt een flexibel scherm

En daar is hij dan, het eerste Samsung Galaxy S7 gerucht! De Galaxy S6 is pas over een week verkrijgbaar maar dat weerhoudt de geruchtenmolen er niet van alvast te beginnen met draaien. Gerucht nummer één stelt dat de Galaxy S7 een flexibel scherm krijgt.

Een gerucht zó vroeg is vaak reden genoeg om er niks mee te doen maar omdat het het eerste gerucht is van een waarschijnlijk populaire telefoon is het toch wel de moeite om te plaatsen.

Flexibel scherm samsungOké, dus de Galaxy S7 zou volgens ETNews een flexibel scherm krijgen. De reden dat dat gedacht wordt komt door de opgevoerde productie van flexibele panelen. Momenteel zou Samsung Display bezig zijn het productieproces te optimaliseren. Het doel is de productietijd minimaliseren en het aantal foutieve producten te reduceren. Uiteindelijk gaan ze over naar de volgende stap wat inhoudt dat er 15.000 flexibele panelen per maand geproduceerd gaan worden.

Samsung Display zou dus 15.000 flexibele panelen per maand willen produceren en dat doe je niet zomaar. Sterker nog, Samsung Electronics zou gevraagd hebben om (uiteindelijk) maar liefst 8 miljoen flexibele panelen per maand te produceren. En die 8 miljoen panelen zouden bedoeld zijn voor de Samsung Galaxy S7. Als dat inderdaad waar blijkt te zijn dan heeft Samsung Display nog even de tijd om het productieproces te optimaliseren. De Samsung Galaxy S6 moet nog uit komen dus ze hebben nog iets minder dan een jaartje om alles op orde te krijgen.

Een flexibel scherm voor de Samsung Galaxy S7, of voor de Galaxy Note 5, of voor een nieuwe smartwatch, of de Gear VR, of…

Dat Samsung Display momenteel druk bezig is met het productieproces van flexibele panelen is een feit en gemeld door Samsung zelf. Dat valt dus niet te ontkennen. Maar de grote vraag is: waar gaan deze nieuwe flexibele panelen uiteindelijk voor gebruikt worden? Zo kan het ook zijn dat de Samsung Galaxy Note 5 een flexibel scherm krijgt, of misschien zijn de panelen wel voor een nieuwe smartwatch, of smartband. Misschien is het wel voor de Gear VR of een ander onaangekondigd product. Kortom, het is nu met nog geen enkele zekerheid te zeggen of de Galaxy S7 een flexibel scherm gaat krijgen of niet. Het enige dat we weten is dat Samsung bezig is met de productie van flexibele schermen.

Bron: ETNews


Tags: , , , ,