Gerucht: Samsung Galaxy S6 krijgt nieuwe vingerafdruksensor

De Samsung Galaxy S6 zou een nieuwe vingerafdruksensor bevatten. Bij de Galaxy S5 moet je je vinger over de scanner heen vegen om de afdruk te scannen maar bij de Galaxy S6 zou dat niet meer nodig zijn.

Galaxy-S6-vingerafdrukscannerInsiders zeggen dat Samsung in de Galaxy S6 een vingerafdruksensor gaat gebruiken die je vingerafdruk kan scannen terwijl je vinger stil ligt op de homeknop. Om dat mogelijk te maken zou Samsung de homeknop van de Galaxy S6 iets groter gemaakt hebben. Je vinger kan hierdoor sneller gelezen worden, ongeacht de hoek waarin je hem op de knop hebt liggen.

De functionaliteit van de vingerafdrukscanner zal wel hetzelfde zijn als de scanner van de Galaxy S5. Zo kun je er je Galaxy S6 mee ontgrendelen, bestanden vergrendelen in Private Mode en betalingen verrichten met Pay with PayPal. Ook kun je inloggen in je Samsung Account en op een aantal websites die het systeem van Samsung ondersteunen.

Meld je aan voor de Galaxy S6 alert en blijf op de hoogte van acties!

Adviesprijs Galaxy S6 mogelijk bekend

Een mogelijke adviesprijs van de Galaxy S6 Edge is mogelijk al bekend. In de database van de Indiase website Zauba staat dat er een Galaxy S6 geïmporteerd is op 3 januari. het modelnummer van dit toestel is SM-G925F. Volgens de data zou het gaan om een toestel dat ‘lijkt op de Galaxy Note 4‘ wat mogelijk wijst op de Edge-variant van de Galaxy S6. De adviesprijs van dit model is 710 dollar wat neerkomt op ongeveer 600 euro. Het is echter niet bekend of dit exclusief btw is maar daar gaan we wel van uit. Inclusief btw zou de prijs uit komen op 745 euro, wat ook lijkt te wijzen op een duurdere versie van de Galaxy S6.

Bron: GSMarena (1 & 2)


Tags: , , , , ,