Samsung gaat de Galaxy S5 Plus later dit jaar uitbrengen

Samsung heeft in alle stilte de Galaxy S5 Plus online gezet op de Nederlandse website. De Galaxy S5 Plus is op bijna alle punten gelijk aan de normale Galaxy S5 maar biedt ondersteuning voor een snellere variant van 4G.

Galaxy S5 met ondersteuning voor 4G+ komt dit najaar

Samsung-Galaxy-S5-MiniSinds deze zomer is in Singapore de Samsung Galaxy S5 4G+ te koop en de Galaxy S5 Plus is in feite hetzelfde toestel (beide het typenummer G901F), maar dan voor de westerse landen. De grootste vernieuwing van de S5 Plus is de ondersteuning van 4G+, een snellere variant van 4G. Ook heeft de Galaxy S5 Plus een nieuwe processor aan boord. De normale Galaxy S5 heeft de Snapdragon 801 terwijl de S5 Plus een Snapdragon 805 heeft. Beide hebben wel een snelheid van 2,5GHz waardoor de snelheidsverschillen minimaal zullen zijn. Mogelijk biedt de Snapdragon 801 geen ondersteuning voor 4G+ en is daarom gekozen voor de Snapdragon 805.

Buiten de ondersteuning voor 4G+ en de iets nieuwere processor is er niks veranderd qua specificaties. Het scherm heeft nog steeds een grootte van 5,1 inch en een resolutie van 1920 x 1080 pixels, de camera is onveranderd en heeft een resolutie van 16 megapixels en de behuizing is nog altijd waterdicht.

Meld je aan voor de Samsung Galaxy S5 Plus alert en ontvang een mail zodra er acties zijn! Wil je niet wachten? Dan kun je een kijkje nemen bij de acties van de Galaxy S5.

Wanneer het toestel te koop is is echter niet bekend. Op de website van Samsung staat namelijk geen releasedatum en ook een adviesprijs schittert door afwezigheid.

4G+ later dit jaar in Nederland

4G+ zal door verschillende Nederlandse providers dit najaar uitgerold worden. Met 4G+ kunnen hogere snelheden behaald worden dan met regulier 4G, namelijk tot 225 Mbps. KPN en Vodafone willen voor het einde van het jaar 4G+ aanbieden in alle grote steden, maar als gebruiker moet je dan wel beschikken over een toestel dat 4G+ ondersteunt. Momenteel doet alleen de Galaxy Note 4 dat en later dit jaar dus ook de Galaxy S5 Plus. Ook de Nexus 6 zal 4G+ ondersteunen wanneer deze uit komt.

Bron: Samsung

 


Tags: , , , ,