• Al 16 jaar dé vergelijker van telefoons en abonnementen!

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 voorkantSamsung Galaxy S6 achterkant


De Samsung Galaxy S6 is niet meer leverbaar.

Bekijk de populairste Samsung telefoons.


De Samsung Galaxy S6

2015 betekent voor Samsung een nieuwe start op het gebied van smartphones. Een van die nieuwe smartphones is de Samsung Galaxy S6. Een nieuw design, vernieuwde software en de beste hardware die verkrijgbaar is en dat allemaal gecombineerd in één smartphone. De standaard Galaxy S6 beschikt al over een erg ruime 32GB geheugen, wat voor de meeste mensen ruim voldoende is. Heb je toch meer ruimte nodig, kies dan voor de versie met 64GB of 128GB geheugen.

Specificaties

Grootte: 143,3 x 70,5 x 6,8 mm
Gewicht: 138 gram
Scherm: 5,1 inch (13 cm) Super AMOLED. Resolutie: 1440x2560 pixels
Processor: Exynos 7420, een octacore-processor met een quadcore 2,1GHz en een quadcore 1,5GHz.
Accu: 2550mAh
Internet: Ondersteuning voor zowel 3G als 4G in Nederland
Draadloze connectiviteit: wifi 802.11 a/b/g/n/ac, DLNA, wifi-direct, wifi hotspot, Bluetooth 4.1 en NFC
Extra's: vingerafdrukscanner en draadloos opladen (Qi/PMA/WPC)

 

Design

Intern stond de Samsung Galaxy S6 bekend als Project Zero en onder die naam kwamen ook de eerste geruchten naar buiten. Het toestel werd uiteindelijk aangekondigd op UNPACKED 2015. Het design ademt nog altijd 'Galaxy S' maar is op een aantal punten wel aangepakt. Zo wordt er gebruikgemaakt van glas en aluminium en meer afgeronde vormen. De voor- en achterkant van het toestel zijn voorzien van Gorilla Glass 4 en de rand is gemaakt van aluminium. Hierdoor oogt de Galaxy S6 een stuk stijlvoller dan zijn voorgangers. Door het gebruik van Gorilla Glass 4 hoef je overigens niet bang te zijn dat het glas snel kapot gaat want het is het sterkste glas dat voor smartphones gebruikt kan worden.

Een nadeel van het nieuwe design is dat de achterkant niet verwijderbaar is. Dit heeft als gevolg dat de accu niet te vervangen is, er is geen MicroSD-slot aanwezig en je kunt de achterkant niet verwisselen voor eentje met een ingebouwde cover zoals de S View Cover van de Galaxy S5.

Features en software

De Samsung Galaxy S6 heeft een aantal nieuwe features aan boord en een feature die een flinke upgrade gehad heeft en daar beginnen we mee: de vingerafdrukscanner. Op de Galaxy S5 en Note 4 moet je je vinger over de scanner heen vegen om hem te scannen maar dat is aangepakt op de Galaxy S6. Je kunt je vinger nu gewoon stil laten liggen om hem te scannen, net als bij de iPhone 6. De Galaxy S6 ondersteunt nu ook draadloos opladen en daar is geen extra hoesje voor nodig. Daarbij ondersteunt het toestel niet alleen de Qi-standaard maar ook de WPC-standaard waardoor hij met praktisch alle draadloze opladers overweg kan.

Iets waar veel gebruikers ongetwijfeld erg blij mee zullen zijn is dat TouchWiz, de software van Samsung, drastisch aangepakt is. In het verleden werd veel geklaagd over onnodige apps, trage software en een veel te 'drukke' ervaring. Samsung heeft naar de klachten geluisterd en TouchWiz op de Galaxy S6 flink afgeslankt. Het gevolg is software die intuïtiever werkt, vlotter werkt en gewoon fijner is in gebruik. Qua apps krijg je van Samsung S Voice en S Health en verder staat er van de fabrikant niks op het toestel (je kunt het wel los downloaden). Ook krijg je er een aantal apps van Microsoft bij, namelijk OneNote, OneDrive en Skype.

Camera

Vergeleken met de Galaxy S5 zou de camera van de Galaxy S6 flink verbeterd zijn. De resolutie is nog steeds 16 megapixels, maar de camera is lichtgevoeliger, er is optische beeldstabilisatie aanwezig en de nieuwe processor van de Galaxy S6 zou bij moeten dragen aan een betere beeldkwaliteit. De software van de camera is ook aangepakt en werkt nu een stuk fijner dan voorheen en reageert flink sneller. Door dubbel op de homeknop te klikken start de camera op in een kleine 0,7 seconden (ook vanuit standby). Je hoeft dus nooit een moment te missen met de Galaxy S6!

De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 5 megapixels en is ook lichtgevoeliger dan bij vorige Galaxy S-modellen. Selfies ogen hierdoor beter en je kunt ze maken met minder licht.

Conclusie

De Samsung Galaxy S6 is een flinke verbetering ten opzichte van vorige Galaxy's. Veel kritiekpunten van voorgaande modellen zijn aangepakt en het resultaat is een smartphone die zich absoluut kan meten met de felle concurrentie. Enkele minpuntjes: geen verwijderbare accu, geen uitbreidbaar opslaggeheugen (hoewel 32GB al erg veel is!), een kleinere accu dan in de Galaxy S5 en het toestel is in tegenstelling tot zijn voorganger niet waterdicht.

Alle verbeteringen (sneller, betere camera's, nieuwe features) en minpuntjes afgewogen is de Galaxy S6 absoluut een aanrader. Zeker als we kijken naar de prijs- kwaliteitverhouding is de S6 een erg goede keus!

Waar is de Samsung Galaxy S6 het goedkoopst?

De Samsung Galaxy S6 kopen? Vergelijk dan eenvoudig alle prijzen en aanbiedingen en ontdek waar je deze telefoon goedkoop kunt kopen.

Prijzen losse telefoon
Klopt er iets niet?   Verbeter deze tekst door foutieve informatie aan ons door te geven!


Waarom wordt deze melding getoond?
Bestel je een telefoon met abonnement, dan bestaan je maandlasten uit twee delen: de toestelbundel en het abonnement. Als het totaalbedrag van de toestelbundel (contractduur x toestelbundel) hoger is dan 250 euro, dan is er sprake van een telefoonkrediet. De provider zal in dat geval beoordelen of je de maandlasten kunt dragen en het krediet wordt geregistreerd bij het BKR.

Wil je geen BKR-registratie, kies dan in de filters voor 'Geen BKR'. We zorgen er dan voor dat het telefoonkrediet onder de 250 euro blijft. In kosten scheelt dit niets of vrijwel niets: de eenmalige bijbetaling kan wat hoger zijn, maar de maandlasten zijn dan juist lager. Meer over het telefoonkrediet