Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge aangekondigd

Samsung heeft tijdens hun eigen UNPACKED-persconferentie de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge aangekondigd.

Unpacked-2015

In een volgepakte zaal heeft Samsung hun twee nieuwe Galaxy S-modellen aangekondigd. Het gaat om de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Samsung legt de focus op nieuwe technologieën en nieuwe ideeën en deze nieuwe modellen zijn daar het directe resultaat van. De toestellen zijn compleet opnieuw opgebouwd en combineren volgens Samsung het beste design met het beste gebruiksgemak.

De toestellen zijn NU al te bestellen! Vergelijk de prijzen:
Samsung Galaxy S6 prijzen
Samsung Galaxy S6 Edge prijzen

S6-Edge-presentatie

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge kunnen draadloos opgeladen worden en er is door Samsung hard gewerkt aan het contactloos betalen. Hiervoor werken ze samen met diverse grote namen op dat gebied.

Specificaties

Galaxy-S6-scherm

Beide toestellen hebben een 5,1 inch-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Bij de S6 Edge buigt het scherm aan de linker- en rechterkant iets over de rand heen. De Gewone S6 heeft een normaal scherm. De processor in beide modellen is de nieuwe Exynos-chipset van Samsung. Deze bestaat uit een quad-core processor met een snelheid van 2,1GHz en een quad-core met een snelheid van 1,5GHz.

De camera op de achterkant heeft bij beide modellen een resolutie van 16 megapixels en de lichtsterkte is f/1.9. De ingebouwde optische beeldstabilisatie zorgt ervoor dat je betere foto’s kunt maken in een donkere omgeving en het beeld trilt een stuk minder tijdens het filmen. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixels.

De Galaxy S6 heeft een accu van 2550mAh en de Galaxy S6 Edge heeft een accu van 2600mAh. Dat is minder vergeleken met de Galaxy S5, wat onder andere komt door het feit dat deze modellen wat dunner zijn dan de Galaxy S5. Het opladen van de accu gaat erg snel: binnen een half uur is de accu al half vol. Draadloos opladen zit standaard in beide telefoons ingebouwd en werkt met zowel de Qi-standaard als de technologie van de Power Matters Alliance.

Design

Galaxy-S6-Edge

De homeknop is net als bij de Galaxy S5 een vingerafdrukscanner. Je hoeft je vinger hier niet meer overheen te vegen, je vinger op de knop leggen is nu voldoende. Verder is de speaker naar achteren verplaatst en deze zit nu op de onderste rand aan de achterzijde. Op het gebogen scherm na zijn de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge qua design vrijwel gelijk aan elkaar.

Software

Beide toestellen draaien op Android 5.0 Lollipop in combinatie met een nieuwe versie van Samsungs eigen TouchWiz-interface. Om het toestel een stuk sneller te maken, worden er minder standaard-apps meegeleverd en zijn er minder popups en meldingen. De S6 Edge heeft een aantal extra features om het toestel naar eigen smaak in te stellen. Zo kun je de rand laten oplichten als er een melding is en je kunt notificaties op de rand bekijken terwijl het toestel standby staat.

Prijs en verkrijgbaarheid

S6-Promo S6-Edge-promo

Vanaf 10 april zijn de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge leverbaar. De kleuren waarin de toestellen geleverd worden zijn wit, zwart, blauw en goud en de S6 Edge heeft groen als extra kleuroptie.

De introductieprijs van de Samsung Galaxy S6 is 699 euro en daarvoor krijg je het 32GB-model. 64GB kost 799 euro en 128GB kost 899 euro. De Galaxy S6 Edge 32GB kost 849 euro, het 64GB-model kost 949 euro en het 128GB-model kost 1049 euro.

De toestellen zijn NU al te bestellen! Vergelijk de prijzen:
Samsung Galaxy S6 prijzen
Samsung Galaxy S6 Edge prijzen

 

 


Tags: , , , ,